Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojistka - zvýšení pojistného kvůli škodě

Od: tesnost* odpovědí: 2 změna:

Ahoj, mám pojistku na blbost a řeším pojistnou událost a předpokládám, že mi kvůli té mé pojistné události stoupne cena té pojistky, kterou platím ročně té pojišťovně. A mě by zajímalo, když přejdu k jiné pojišťovně, jestli si ta nová pojišťovna nějak zjistí, že jsem měl pojistnou událost a nastavími o to vyšší cenu, stejně jako by to udělala ta moje současná pojišťovna. Když to shrnu, tak se ptám na to, jestli se lze nějak vyhnout tomu navýšení roční ceny pojistky, které mě asi čeká, kvůli té škodné události. Díky za odpovědi, a kdyby to byl nesrozumitelný dotaz tak napište.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Když půjdete k jiné pojišťovně, zjišťovat nic nebudou. Taky si myslím, že kvůli pojistné události se nezvedne cena u stávající pojistky. Nebo u ní máte bonusy, o které byste přišel? Nemáte.

hodnocení

0x

Existuje centrální databáze pojišťoven. V případě pojistných událostí na vůz by se toto evidovalo a malusy/bonusy jsou na rodné číslo vázány.

V případě pojistné události z jiného pojištění (odpovědnost z blbosti, úrazové pojištění, pojištění domácnosti...) se žádné malusy nepočítají - takže žádné navýšení nehrozí.

Pojištění na blbost se navyšuje pouze v případě průmyslových pojistek - pokud podnikatel má opakované pojistné události z důvodu chyb zaměstnanců např. při opravách vozu, pak se jim pojistné navyšuje s ohledem na riziko - časté plnění...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]