Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Platím si penzijní připojištění vice jak 5 let. 17. dubna budu mít 60 let. Kdy mi budou vyplaceny peníze? Musím dát výpověd v mém případě. Jsem vedený u KB. Děkuji.
Mám jej u České pojišťovny. Byly tam 2 podmínky: spořit min. 5 let, dovršit věk 60 let. Tyhle podmínky jsou asi všude stejné.
Spořila jsem dost dlouho, věk jsem dovršila v únoru. Hned v tom měsíci /ještě před narozeninami/, jsem došla na pobočku osobně podat výpověď. Přijali ji, únor se prý nepočítá, další 2 měsíce poběží výpovědní doba. Tedy březen, duben. Po 21. květnu mi prý peníze přijdou na účet.
Nebyly mi příjemné 2 věci:
1/ V době založení penzijka mi vypočítali modelově /podle částky, kterou jsem chtěla spořit/ výslednou částku zhruba o 12.000 vyšší, než je ta, kterou se ohánějí dnes. A prý: inflace, nižší výnosy...blablabla...Když ptáčka lapali, pěkně mu zpívali. Místo zpěvu zbylo jen nehezké skřehotání.
2/ Pár týdnů po mé výpovědi mi přišel dopis od "samotného pana ředitele", prý pokud peníze až tak moc nepotřebuji, ať výpověď stáhnu, že budu mít i nadále takové podmínky jako dřív, což už noví zájemci nemají. Potřebují asi každou ovečku, či spíš ovci, jejímiž penězi by mohli takřka zdarma disponovat. Dopis letěl do koše. Spořila jsem si na stáří a ne proto, abych dotovala českou pojišťovnu.
Takže: zajdete do pobočky, můžete už teď /v měsíci, kdy Vám bude 60/. Dáte výpověď. Duben se nebude počítat, běží 2 měsíce - květen a červen. V červenci /koncem/ byste měl peníze mít. A to je ten nejlepší čas na nějakou pěknou dovolenou. Nemám pravdu? Tak si je pěkně užijte! Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.