Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace autodílu-nárok na vynalož. náklady?

Od: redbull® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den. Na konci 10/2014 jsem si nechal v autoriz.servisu dělat generálku motoru. Proběhla mj. i repase turbodmychadla a to tím způsobem, že ho v servisu vymontovali, já jsem ho předal jiné odborné firmě k repasi a poté ho autoriz.servis namontoval zpět. Repase turba byla kompletní a nadprůměrně drahá (běžně kolem 7tis., moje za 10tis.).

Nyní auto ztratilo výkon, přistavil jsem auto opět do autoriz.servisu, kde stanovili jako příčinu porouchané turbodmychadlo. Turbo repasovala jiná firma a tudíž je třeba ho reklamovat u oné firmy. Autoriz.servis mi za diagnostiku, demontáž a montáž turba bude samozřejmě účtovat nemalý peníz a to jen kvůli tomu, že odborná firma odvedla nekvalitní práci.

Můžu po firmě, která turbo repasovala, požadovat úhradu nákladů na demontáž a montáž turba? Kdy a jak to provést? V případě oprávněné reklamace má spotřebitel právo na úhradu účelně vynaložených nákladů spojených s reklamací (§1924 NOZ). Vztahuje se to i na tento případ? Demontáž i montáž musela proběhnout v autoriz.servisu z důvodu zachování záruky na generálku motoru.

Reklamovali jste někdo nějaký autodíl, který bylo nutno demontovat? Požadovali jste úhradu nákladů? Nějaké jiné rady či zkušenosti? Předem díky!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

0x

Hlavní chybou bylo to, že jste přistoupil na to, že repasi TD zajistíte sám měl jste to nechat na servisu a měl jste pokoj. Takhle potřebujete od servisu diagnostiku vady repaseovaného TD a náklady spojené se zjištěním a demontáží a pak se musíte obrátit na firmu, která repasovala. Měla by uhradit i náklady spojené, pokud se nedomluvíte jedině soudní cesta.

trtr

zdravím, jen aby se firma, která repasovala, nezačla kroutit, že díl byl špatně namontován či nějaká závada na motoru způsobila jeho poruchu (tady jedině expertíza).

hodnocení

Autoriz.servis repasi nabídnul, ale za 20tis., tudíž jsem zvolil jinou variantu.

Že se firma bude kroutit se dá předpokládat, vada turba je však dle autoriz.servisu jasná - jedná se o nějakou prasklou součástku uvnitř, která kdyby byla nasáta do motoru, mohla způsobit další škody.

smiler
hodnocení

0x

Jak už tu někdo psal tohle bude běh na dlouhou trat a myslím že finačně neuspějete.Nebo uspějete ale finačně "vykrvácíte",pokud se do toho pustíte.Posudky,zkoukmání,testy soudní znalci atd..Jeden ted bude házet špínu na druhého prostě klasika.Chyba byla že jste turbo nechal opravovat jinde.Chyba byla i u servisu že v případě že kdy jste jim oznámil že si turbo necháte dělat jinde že Vám neřekla at si auto vemete a nebudou Vám dělat vůbec nic.A ještě když to byla generálka motoru se zárukou.

Prostě všechno špatně.Ale i tak Vám přeji at to alespon zdárně vyřešíte.

sos*
hodnocení

0x

Ano, byla chyba, že jste sám opravu rozdělil. Každopádně zkuzte reklamaci, za to nic nedáte. Ohledně nákladů - za účelně vynaložené náklady se považuje cestovné, znalecký posudek, náklady na soud , ale ne již to, že jste musel součástku odněkud vymontovat. To by možná , ale jen možná přiznal soud, pokud by jste to táhnul až k němu.

milan23*
hodnocení

0x
Jak dokážete,že nezůstal v trubce k turbu nějaký bordel a chyba je tedy na straně servisu...
Jak dokážete, že repase byla odfláknutá a servis vše řádně vyčistil,namontoval,nespadla mu nikam např, podložka atd...
Jinak,pokud si zákazník přiveze svůj díl,většina mechaniků ho předem upozorní, že je to bez záruky.Kdybyste po tom chtěl opravdu jít, nezbyde než soudní cesta,protože pochybují, že jedna ze stran bude chtít vzít vinu a náklady na sebe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma generálka motoru

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]