Nejste přihlášen/a.
Zneužít lze všechno. Ve vašem případě nemějte obavu. Pro příště stačí udělat dvě čárky místo podpisu a hlavně si pamatujte, že v bance zásadně nesmíte mít stejný podpisová vzor, jako jste se podepsala na řidičáku, občance atd... Tam hrozí zneužití už velmi reálné. Prostě svůj "pravý" podpis není třeba ukazovat nikde, ani na té občance - i zde stačí pár čárek.
Bankovní úřad toto neudělá. To už bych musela mít na krku spoustu všelijakých problémů. A také jsem se nikdy nesetkala s tím, že bych se musela na každý doklad podepisovat jinak, jak tady někdo popisuje. A to už jsem na tomto světě hodně dlouho a mám řidičák, občanku, bankovní kartu a dvě bankovní konta. Všude stejný podpis. nejsem negramotná, abych někde dělala nějaké čárky. Jděte na policii, pokud máte podezření, že za Vás někdo něco podepsal a můžete to prokázat. A navíc, abych si pak pamatovala, kde a jaké čárky jsem v tom, nebo onom případě udělala. Existuje totiž podpisový vzor. Když jsem nedávno vybírala větší částku ze svého konta, tak jsem musela ukázat i občanku. Nestává se to pokaždé, ale stalo se.
doplněno 28.02.15 20:42:samozřejmě, že tu občanku nechtěl bankéř proto, aby kontroloval podpisový vzor, ten měl na dokladě, ale jak říkám, šlo o větší částku a sichroval se. A já to neodsuzuji, alespoň vím, že jsou mé peníze dobře ochráněné a že je nemůže vybrat někdo jiný, kdybych třeba ztratila kartičku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.