Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Jsem na mateřské dovolené s dcerou 18 měsíců, můj manžel je v insolvenci a z výplaty mu zbývá 11.000 Kč, Já pobírám 7200. Bydlíme v podnájmu a nájemné platíme 7000. Na žití nám zbyde 11200 Kč. Chtěla jsem se zeptat jestli máme nárok na nějaké finanční příspěvky od státu? Předem děkuji za pomoc. Potužníková
Dobrý den, obávám se, že ten váš příjem rodiny je ještě v mezích. Sociálka nevychází z toho, co vám zbyde po zaplacení nájmu, ale z vašeho celkového příjmu. Moc je nezajímá insolvece. A to, co vám zbyde... těch 11200 Kč, tak to věřte, že máte ještě krásný příjem, s tím se dá vyžít... Obraťte se na místní úřad práce, odbor státních sociálních dávek a poraďte se tam.
Mateřská dovolená trvá 28 týdnů (nemínila jste RD?)
a insolvenční splátka se od příjmů neodečítá.
Obávám se, že na státní sociální podporu ani na pomoc v hmotné nouzi "nedosáhnete".
S 18.200 Kč se dá žít celkem slušně. Ale můžete si zkusit najít nějaký přivýdělek. Pobírání rodičovského příspěvku není podmíněno tím, že byste si nesměla vydělávat. Nutné je jenom zajistit péči o dceru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.