Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rodinné finance vs příspěvky od státu

Od: katerina* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

Jsem na mateřské dovolené s dcerou 18 měsíců, můj manžel je v insolvenci a z výplaty mu zbývá 11.000 Kč, Já pobírám 7200. Bydlíme v podnájmu a nájemné platíme 7000. Na žití nám zbyde 11200 Kč. Chtěla jsem se zeptat jestli máme nárok na nějaké finanční příspěvky od státu? Předem děkuji za pomoc. Potužníková

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

1x

pravdepodobne ne, staci tam zavolat... jinak 360Kc/ na den je docela ok jeste

eulalie*
hodnocení

1x

Dobrý den, obávám se, že ten váš příjem rodiny je ještě v mezích. Sociálka nevychází z toho, co vám zbyde po zaplacení nájmu, ale z vašeho celkového příjmu. Moc je nezajímá insolvece. A to, co vám zbyde... těch 11200 Kč, tak to věřte, že máte ještě krásný příjem, s tím se dá vyžít... Obraťte se na místní úřad práce, odbor státních sociálních dávek a poraďte se tam.

iz*
hodnocení

1x

Mateřská dovolená trvá 28 týdnů (nemínila jste RD?)

a insolvenční splátka se od příjmů neodečítá.

Obávám se, že na státní sociální podporu ani na pomoc v hmotné nouzi "nedosáhnete".

S 18.200 Kč se dá žít celkem slušně. Ale můžete si zkusit najít nějaký přivýdělek. Pobírání rodičovského příspěvku není podmíněno tím, že byste si nesměla vydělávat. Nutné je jenom zajistit péči o dceru.

hodnocení

0x

zkuste se zeptat na sociálce :)

penize.cz/...

uska*
hodnocení

0x

Máte více jak dvojnásobek životního minima, tak jaký příspěvek byste chtěla?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]