Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Dnes jsem zjistila, že při platbě anglickou kartou v českém supermarketu mi bzla odečtena částka v librách! Tj, zaplatila jsem asi 300 Kč a bylo mi idečteno 300 liber.
Co můžu dělat? Děkuji
doplněno 27.02.15 10:59:Nikomu se nic takového nestalo? Nikdo neporadí prosím?
Řešit to s bankou, ve které je účet k té kartě. Neškodilo by mít účtenku z obchodu (na které je číslo transakce).
doplněno 27.02.15 11:07:Bez účtenky akorát bude problém dokázat bance, za kolik jste opravdu nakoupila.
je to vysoce nepravdepodobne... jak jste zjistila ze to bylo 300 liber? V bance? Nebo jen na listecku byl znak libry... jak uz predesilali ostatni, asi tezko to nejak vyresime, kontaktujte banku a hlavne se prvni podivejte na transakce v internetovem bankovnictvi, jestli to je vubec pravda. Kdyz mate anglickou kartu, anglicky se snad domluvite. My vam tu nepomuzem.
Je to takto: Než jsem odjížděla, založila jsem si úplně nový účet, na který mi přišlo cca 280 liber. V ČR jsem platila pouze jednou a to na pokladně v Intersparu částku podobnou v korunách. Poté jsem ykoušela ještě kartou někde zaplatit, ale nešlo, myslela jsem si, že ji prostě neberou, nevím...
Poté jsem se šla podívat do bankomatu na zůstatek(nemám internetové bankovnictví) a na účtě mám asi - 8 liber.
Zdá se že tam mají otevření linky jen do 10 dopoledne, takže budu moci zavolat až yítra, ještě to zkoumám. Achjo![]()
Mohu se zeptat co máte za banku?Halifax, Royal bank? Kontaktujte je přes chat,skype apod.Nezdá se mi že by měli tel.linky funkční jen dopoledne když otevírací doba tam bývá do 16-17 hod.Kontaktujte přímo centrálu,ne pobočku.Myslím,že to přeci musí dohledat pokud zde bylo placeno v Kč,ta nesrovnalost musí být vidět.Příkaz k úhradě byl zadán v Kč,takže by tam ty libry musely habrovat...Platba 300 Kč a skoro 9000 kč je sakra rozdíl...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.