Nejste přihlášen/a.
Ahoj, dobrý večer,
plánujeme svatbu s přítelem v České republice, který nepochází z EU. Žijeme společně 3 roky v Anglii, ale svatbu chceme v ČR. Dokáže mi někdo poradit, co se stane po svatbě? Mám na mysli ohledně cestování, doteď musí žádat o Schengenská víza kdykoliv se chceme hnout mimo UK. Vím, že se po svatbě nestane státním občanem, ale jde mi o to, jestli bude nějak zvýhodněn nebo bude muset stále po celý jeho život žádat o viza kdykoliv budeme chtít vyjet z UK (později popřípadě z ČR).
Kde chcete žádat o trvalý pobyt? Třeba u nás se podmínky pro cizince v minulém roce dost výrazně změnily. Z které země je, jelikož některé státy mají sjednané biliterární smlouvy k různým podmínkám a zvýhodněním co ostatní státy třeba nemají.
Ještě doplňující otázka. Jaký typ víza má teď?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.