Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. U KB mám penzijní spoření. V dubnu mi bude 60 roku kdy mi končí a bude mi vyplaceno nebo převedeno na muj učet. Jenže mi řekli že to bude možné za 1 měsíc až 3 měíce po ukončení. Z mé strany mám dát vypověd nebo jinak potřebuji peníze co nejdříve na muj učet atd. Děkuji.
Letos v polovině února jsem se dožila 60 let a řešila stejnou věc. Výpověď jsem dala začátkem února. Slečna mi ale řekla, že tam běží 2 měsíční výpovědní lhůta. Ta je povinná pro všechny. Tedy kus února se nepočítá, tudíž březen, duben a peníze mi vyplatí v květnu. Prý okolo 20. Koukají si je ještě asi trochu užít, než je budu užívat já.
Budete muset čekat, jiné řešení není. Výpověď podejte v dubnu, ten měsíc, co Vám bude 60, dřív ji od Vás nepřijmou. Takže nelze si ji podat třeba už teď, aby Vám to o to dřív vypršelo. Podmínkou je 60 let věku a současně min. 60 měsíců spoření. Peníze dostanete zřejmě ke konci července. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.