Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
moje otázka zní: Jaké je nejlepší moravské červené víno? Které vám chutná červené víno? Napiště prosím odrůdu. Můžete připsat i ročník a vinařskou oblast. Od kolika korun se dá koupit opravdu kvalitní červené víno? Myslím nejnižší možnou částku, ale aby bylo víno kvalitní.
Díky moc.
záleží na tom, co od vína očekáváte. Stará dobrá klasika je červené Modré Rulandské, Svatovavřinecké, případně Modrý Portugal. Tyto značky nejsou žádná sláva, díru do světa nedělají, ale na druhou stranu nikdy nezklamou. Berte víno původem z Podluží a okolí, tj. Valtice, Zaječí, Blatnička atd.
Rulanda je fajn, ale na druhou stranu chutě jsou velice individuální - co chutná jednomu nemusí chutnat jinýmu. Já mám třeba taky docela rád merlot, a vím o lidech, kteří ho vůbec nemusí. Myslím, že než my tady ti lépe poradí v nějaké vinotéce (a dají i ochutnat).
Co se ceny týká, nemám problém ani s relativně lacinými víny. Ale kdybych opravdu nevěděl a musel se orientovat jen podle ceny, tak řekněme pod stovku za sedmičku by to bylo už nejisté. Nicméně cena opravdu nemusí odpovídat chuti
Díky za tip, na toto víno jsem se díval a narazil jsem ještě na jedno ( znovin.cz/... je mezi nimi nějaký rozdíl, kromě 10 Kč?
Ano,výběr z bobulí je kvalitnější a lepší,jelikož jde pouze jen o ty bobule/kuličky/,ne o ty zelené stonky,chápete?
nevim jestli je to myslene vazne ale vyber z bobuli je zarazeni podle cukernatori viz. wineofczechrepublic.cz/...
Jinak doporucuji navstivit nejakou vystavu vin a ochutnat a rozhodnout se podle sebe
kazde ma specifickou chut a kazdemu chutna neco jine
ja urpednostnujju bila vina
Díky. Ještě jeden dotaz. Myslíte, že člověka, který který rád pije červené víno (je dá se říci jeho znalcem), neurazí kvalitnější rulandské modré? Řekněme okolo těch 150 Kč. Já nemám ani páru o tom, jak může chutnat rulandské modré, protože víno nepiji. Takže to bude jako kupovat zajíce z pytli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.