Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké je nejlepší moravské červené víno?

Od: yrtam odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

moje otázka zní: Jaké je nejlepší moravské červené víno? Které vám chutná červené víno? Napiště prosím odrůdu. Můžete připsat i ročník a vinařskou oblast. Od kolika korun se dá koupit opravdu kvalitní červené víno? Myslím nejnižší možnou částku, ale aby bylo víno kvalitní.

Díky moc.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

2x

záleží na tom, co od vína očekáváte. Stará dobrá klasika je červené Modré Rulandské, Svatovavřinecké, případně Modrý Portugal. Tyto značky nejsou žádná sláva, díru do světa nedělají, ale na druhou stranu nikdy nezklamou. Berte víno původem z Podluží a okolí, tj. Valtice, Zaječí, Blatnička atd.

hodnocení

2x

Rulanda je fajn, ale na druhou stranu chutě jsou velice individuální - co chutná jednomu nemusí chutnat jinýmu. Já mám třeba taky docela rád merlot, a vím o lidech, kteří ho vůbec nemusí. Myslím, že než my tady ti lépe poradí v nějaké vinotéce (a dají i ochutnat).

Co se ceny týká, nemám problém ani s relativně lacinými víny. Ale kdybych opravdu nevěděl a musel se orientovat jen podle ceny, tak řekněme pod stovku za sedmičku by to bylo už nejisté. Nicméně cena opravdu nemusí odpovídat chuti :)

hodnocení

0x
yrtam
hodnocení

Díky za tip, na toto víno jsem se díval a narazil jsem ještě na jedno ( znovin.cz/... je mezi nimi nějaký rozdíl, kromě 10 Kč?

Ano,výběr z bobulí je kvalitnější a lepší,jelikož jde pouze jen o ty bobule/kuličky/,ne o ty zelené stonky,chápete?*pivo*

jonny*

nevim jestli je to myslene vazne ale vyber z bobuli je zarazeni podle cukernatori viz. wineofczechrepublic.cz/...

Jinak doporucuji navstivit nejakou vystavu vin a ochutnat :) a rozhodnout se podle sebe :) kazde ma specifickou chut a kazdemu chutna neco jine :) ja urpednostnujju bila vina :)

ytram
To je zvlastni, netusil jsem, ze se vino dela i z tech zelenych casti. Ja bych rekl, ze vyber z bobuli je kvalitnejsi diky vyssi cukernatosti hroznu pri sberu. A mohu se zeptat, jsou vina od Znovinu opravdu ta nejlepsi z cele Moravy?

Nevím, jak dnes (portugal?), dřív to bývalo někde na konci žebříčku. Osobně jen a jen Svatovavřinecké, oblast Mikulov, Hlohovec, Valtice.

yrtam
hodnocení

Díky. Ještě jeden dotaz. Myslíte, že člověka, který který rád pije červené víno (je dá se říci jeho znalcem), neurazí kvalitnější rulandské modré? Řekněme okolo těch 150 Kč. Já nemám ani páru o tom, jak může chutnat rulandské modré, protože víno nepiji. Takže to bude jako kupovat zajíce z pytli.

Já myslím, že pokud to bude nějaké přívlastkové víno (zmíněný "výběr z hroznů"nebo "výběr z bobulí"), tak to bude naprosto v pohodě.

moraviavitis.cz/...

lidus*
hodnocení

0x

Rulandské modré, Modrý portugal, Vavřinecké-znalec upřednostní suché víno a já navíc pozdní sběr. Nakupovat bych šla do vinotéky a jistě ne do supermarketu.

hodnocení

0x
Ono záleží jestli jakou odrůdu preferujete. Jestli máte rad mladší vína z vyšší aromatikou, nebo radši plnější vína na takové pocucávání u krbu. Co se týká odrůdovosti tak v dnešní době na Moravě je opravdu z čeho vybírat. Kvalita červených vín jde nahoru. Mezi typické odrůdy, které u nás seženete jsou tyto například: Modrý Portugal, Dornfelder, Frankovka, Cabernet Moravia, Cabernet Sauvignon, Andre , Rulandské modré (pinot noir), Zweigeltrebe, Blauburger, ,Neronet,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]