Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Angína nebo afta?

Od: luk189 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, poradili bste mi prosím, jak se rozezná angnína a obyčejná afta? Děkuji moc :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Afty jsou v ústech. Na vnitřních stranách tváří a na jazyku, bolestivé mapy, červené, s bílým okrajem.. Bez horeček. Angína je zánět nosohltanu, včetně mandlí. Při angíně mohou docela dobře být i afty. *ee* Strašné afty jsem měla u angíny, při užívání nějakých antibiotik, které mi lékařka ihned vysadila. Vyplachovala jsem pusu heřmánkem.

jpw
hodnocení

0x

Pokud nemáte teplotu, zcela jistě nejde o angínu.

agnes*
hodnocení

0x

Afty se děljí na jazyku, pod a na dásních, ale nikdy ne na mandlích. Pokud jsou bílé tečky, povlaky na mandlích ptrné, krk celkem zarudlý a bolí Vás v krku, budete mít tak 100% angínu. Ani nemusíte mít teploty. Někdo je při bakteriálních inekcích nemá, někdo naolpak ano.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma bílé tečky v krku

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]