Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ve spolek,
mám takovou malou prosbu o radu, ale než se k problému dostanu, vše chci přesněji vysvětlit. U každého z mých bývaých vztahů to skončilo tak, že mi byl nevěrný. Všichny do jednoho. Teď jsem si našla přítele a opět jsem ho načapala nahého s jinou v posteli (Bylo to minule v létě). Na rovinu - já jsem s ním zůstala, protože podle mého názoru a zkušeností všichny chlapi do jednoho jsou nevěrný a já už nechci zase opět muset hledat někoho, seznamovat se a ke konci zase opět zjístit že mi byl nevěrný. Žiju docela sama a s dnešní mládeži, i když je mi teprve 21, si skoro vůbec nerozumím. Nechápu jak mohou chodit na nějaké diskotéky, jak mohou neustále viset před počitačem nebo telkou, hrát hry, neustále být na facebooku (což ja facebook nemám), opíjet se jen tak ze zábavi do němoty ... Proto je taky pro mě těžko VŮBEC někoho najít. Je to taky možno tím, že v sobě mám tři kultury které jsou odlišné - narodila jsem se někde jinde než pochází má maminka a můj otec a zároveň ty dva pochází uplně z jiných zemí.
Já na ten incident chci zapomenout - a docela se mi to i daří, jen se to sem tam ke mě vrátí a už mě to přestává bavit - má někdo z vás radu, jak zapomenout? Já teď nechci odpovědi ve stylu "rozejdi se s ním" nebo "já bych jsem se s ním už dávno rozešla". Jenom chci vědět tu jednu věc - jak zapomenout. Jestli vy máte nějaký v tom fígl, nebo co děláte když té osobě toto chcete zapomenout.
Děkuji za radu
Zdravím,
Celeste
Ze jsou vsichni muzi neverni, to je naprosty nesmysl a navic dosti urazlivy. Je to otazka charakteru. Nekdo tuto vadu ma, jiny ne.
Z vas doslova cisi nulova sebeucta. Zrejme proto pritahujete jen tento typ partneru. Kdyz nemate uctu sama k sobe, nemuzete chtit, aby k vam choval uctu nekdo dalsi.
Ja nezapominam a vam doporucuji to same. Je lepsi byt sam nez se spatnym partnerem. Ale vy sama byt neumite, ze?
Váš postoj se mi vůbec nelíbí. Je Vám teprve 21 let a už se chcete spokojit s nahnilým zbožím? Víte, co slušných chlapů ještě můžete potkat? Na co hned resignovat? Nepotřebujete přece žádného slimáka, který se vyválí s kde kým. Nebo ano?
Představte si, že třeba i odpustíte, zapomenout se ale nedá. Budete rodina, budete mít i děti, pán bude vědět, že dokážete odpustit a tak si bude vesele skotačit jinde. Přece, když jste mu odpustila dříve, nyní, za manželství mu jistě odpustíte taky. Vy budete nešťastná a zbyde Vám jen starost o děti. Takový život si chcete vybudovat? Jak si takového partnera můžete vážit?
Kdyby Vám bylo 50, řekla bych, ujíždí jí vlak, spokojí se s kdečím, ale ve Vašem krásném věku se můžete seznamovat a vybírat po chuti.
Máte zřejmě nízké sebevědomí. Pracujte na sobě. Tohoto divokého pána pošlete do pryč, nebojte se poznat další muže. Jste mladá, máte dost času, určitě najdete slušného člověka. S tímhle by Vás dobrý život nečekal. Nemá k Vám úctu, nezáleží mu na Vás a asi Vás ani nemá rád. Život s takovým kujónem by stál za kulový, není to chlap pro rodinu. Jaga.
Zírám a opravdu se nestačím divit! Proboha, holka, prober se, jsi mladá a mluvíš jak stará zapšklá bába. Problém není v nevěrnosti všech chlap na celém světě, ale v tobě. Jestli jsi ten typ ukňouraný nicky, která na prvním rande sype z rukávu, kde a jak ji každý podvedl, hned si tě každý zařadí do kolonky chudinky - kdo by o takovou stál? Seber se, udělej něco se sebou a rozhodně nezapomínej, naopak, dobře si to pamatuj a dělej vše pro to, aby se ti tohle už nikdy nestalo. Ano, někdy se tomu zabránit nedá, ať by ses snažila sebevíc, ale z těch tvých pár řádků, cos napsala, úplně čiší tvé sebevědomí nula a naprostá apatie k partnerskému životu, nechápu. A víš, proč nemůžeš zapomenout? Proč se ti to pořád vrací? Zkus nad tím popřemýšlet a na správnou odpověď určitě přijdeš. Taky se zamysli, proč tě každý podvedl?
Hodně štěstí
L.
Nevím proč mě podvedli... Vařila jsem, starám se o dítě co má můj přítel (je o 20 let starší), vycházela dobře se všemi rodiči, uklízela, žehlila, dělala zkrátka, co jsem jim na očích viděla. Bohužel to nevidím jenom u mých bývalých, kde každý byl od sebe odlišní jak hrom (první a druhý bývalý mě podvedli s expartnerkou) a třetí ve opilém stádiu vedle někoho uplně neznámého. Nevidím to ale bohužel jen u mých bývalých, ale také u mého nevlastnýho bratra, u mého bratrance, dokonce vím o aféře, kterou měl můj otec s nějakou slečnou. I s lidmi co se bavím na univerzitě mi říkají: No já mám aféru s tou a tou ... nebo: když mě nechtěla tahle, tak jsem to za týden zkusil u její kamarádky ...
Je to možné že nechci být sama, protože jsem to byla celý svůj život a skončilo to tím, že jsem se řezala, což vedlo k tomu že jsem začala chodit k psychologovy což vedlo k tomu že mě začal ošahávat a skončilo to velice špatně... a to byl psycholog. K tomu mi vyhrožoval, že když to někomu povím mě dostane do uzavřené psychiatrické léčebny, z které už se doživotně nedostanu. Já jsem opravdu rádá, že můžu vypadnout z domů a být u něho, aspoň na tu chvíli. Mámka pořád chce abych byla doma, bohužel doma znamená být v nějaké zapadlé vesnici, kde nikdo není a když tak tu bydlý nějací satanisty a do jejich kultu se opravdu zapojit nechci. Ta vesnice nemá ani vlakové nádraží a autobus se tu zatoulá dvakrát za den – jednou ráno a jednou večer – z toho plyne že mě mamka musí vozit a ne pořád se ji to chce, že?
Já jsem zvyklá na křik, na to že jsou lidé ke mě hnusní, mě bijou, po mě řvou nebo mě ošáhávají (opravdu bezva nevlastný bratr a za druhé ten psycholog). To že můžu být u něho, který se o mě stará, když je mi zle nebo jsem nemocná je víc než jsem za celý svůj život dostala na lásce. Já už nemám sílu někoho hledat a zase se nějak složitě seznamovat. Já už nemám sílu. Dříve nebo později i ten nejvěrnější chlap svou partnerku podvede – to jsem zažila skoro u každého páru kterého znám. Někteří to dělají tak dobře, že si toho partnerka ani nevšimne. Ne, ja opravdu nevěřím na to, že jsou věrný a chci aspoň zůstat s tím, kdo se o mě stará když je mi zle a nejsem mu jedno.
Dobrý den Celesto! Chcete zapomenout na incident? Tak ho přijměte, že se stal, ponechte ho v minulosti a už ho do své přítomnosti a budoucnosti netahejte. Jestliže chcete zůstat s nevěrným partnerem, je to vaše volba. Ale je škoda ve 21 letech rezignovat a nechat si nevěru líbit. Protože je více než jisté, že spokojená nikdy nebudete. A to jen proto, že si prostě necháte všechno líbit. Tak se pak nedivte, že si vybíráte pořád stejné partnery. Stalo by se opravdu hodně, kdybyste toho nevěrníka opustila, byla chvíli sama a trošku popřemýšlela nad sebou? Jestli nezměníte své myšlení a budete nadále nesebevědomou mladou dámou, nebudete v životě spokojená. Nyní jste sama, ale co pak, až byste měla děti? Opravdu jim přejete otce, co si jejich maminky neváží a š...ká s jinou?
Je hodně lidí, kteří umí druhým odpustit, ale opravdu zapomenout umí málo kdo. Musela byste to úplně vypustit z hlavy a vůbec nijak to neřešit. Brát partnera takového jaký je. S klady i zápory a být smířená s tím, že ho nahého s jinou můžete načapat ještě mockrát. Dokážete to? Pokud ne a nechcete se s přítelem rozcházet, budete žít s pocitem křivdy, nejistoty, nedůvěry a plakat v koutě. Psychicky Vás toto může hodně poznamenat. Vy se trošku utěšujete tím, že jsou všichni chlapi nevěrní. Ale není to pravda. To jen Vy si hledáte takové typy zřejmě. Zůstáváte s někým jen proto, že sama sebe přesvědčujete o tom, že žádný chlap neumí být věrný? No, asi je to pro Vás přijatelnější řešení, než si sama sebe začít více vážit a hledat někoho lepšího...
Zapomenout znamená zase opakovat chybu.. poučte se !
Hlavní důvod vidím v ochotě s někým chodit a rovnou s ním spát. Místo na diskotéky s ožralou choďte sama do galerie či kostela. Až najdete někoho, kdo by opravdu stál za obětování celého života, pak s ním můžete začít plnit své sny. Pokud s vámi bude chtít spát do prvního roku a nevydrží svou sexualitu udržet - nepočítejte s jeho věrností ani v budoucnu...
Asi jsem staromódní - ale raději jsem si počkal na tu pravou..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.