Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vybrání dovolené

Od: kokes* odpovědí: 7 změna:

Ahoj,končím pomalu v práci,výpověd mě začne běžet 1.3. a končí 30.4.Je možné,že mě pustí i dřív...Chci se zeptat,ak je to s dovolenou?Na výplatnici za leden mám:stará dovolená 0,nová dovolená 20...zůstatek 20.Chci se zeptat,jak mám udělat aby mě to vyplatila?popřídě musí to vyplatit,nebo jak je to?děkuji...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud dovolenou, na kterou Vám vznikl nárok nevyčerpáte, je zaměstnavatel povinen Vám ji v případě skončení pracovního poměru proplatit.

Viz. Zákoník práce: § 222

(2) Zaměstnanci přísluší náhrada mzdy nebo platu za nevyčerpanou dovolenou pouze v případě skončení pracovního poměru..

kokes*
hodnocení

aha,ale když ta dovolená je na celý rok a já končím k poslednímu dubnu?

layborr*

Máte nárok na 4/12 z 20 dnů ,

tj 6.5 dne

hm*

No tak máš za letošek u starého zaměstnavatele nárok na, odhadem, 6 dnů dovolené a ty si buď vybereš, nebo ti je proplatí.

eee
hodnocení

0x

Dovolenou vám těžko proplatí, tu si máte vybrat. Navíc těch 20 dní bude letošní nárok pro celý rok 2015, ne?

kokes*
hodnocení

ano asi jo,takže nakolik dní mám nárok?

hodnocení

0x
Pokud vám jí během výpovědi nenařídí, tak vám ji po skončení pracovního poměru proplatí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]