Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je nebezpečné usnout ve vaně?

Od: petrolejec odpovědí: 10 změna:

Ahoj,

hrozí člověku něco, když usne ve vaně? Např. že by se po vaně sklouznul a dostal se pod vodu?
Nebo že by se člověk např. otočil na bok - čili nos opět pod vodou?

Nebo např. že tam usne a voda bude studená, takže bude ten člověk podchlazený?

Já si myslím, že by to člověka vzbudilo - to že se topí. Ale co to podchlazení? To je podle mě větší hrozba než možnost se utopit.

Co myslíte?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

2x

Při normálním stavu je utonutí dost těžké, tělo se okamžitě probere, to máte jako když na spícího vylejete kýbl vody, taky se hned probere. Teoreticky možné je vdechnutí vody, stejně jako když se člověk topí, ale reflexy těla neoblafnete.

A co se podchlazení týče, teplota vody klesne na pokojovou teplotu, což je kolem 20°C. Uvádí se, že přežítí ve vodě 15-20 ° je déle, než 24 hodin, a tudíž dost času na to, aby se nocležník va vaně dosytosti vyspal a probudil se.

Jiná věc by však byla, kdyby utrpěl třeba kolaps a ve vaně zůstal uvězněný nebo v bezvědomí. Ale to už je trochu sci-fi.

liu*
hodnocení

1x

Řekla bych, že to bude stejné, jako když máte rýmu, jakmile se tělo nemůže nadechnout nosem, nadechne se automaticky pusou ;) teda podle mého zareaguje, pokud neí třeba pod vlivem..

hodnocení

0x
Domnívám se,že normální člověk,myslím tím pokud není pod vlivem alkoholu či drog,tak po naloknutí vody se okamžitě probere.Bez diskuzí...
doplněno 03.03.15 10:04:

Iv,.když máte takový strach,tak ho prostě osprchujte ;)

Ale jak říkám,mozek dá okamžitý impuls...

rad*

Já když jsem po těžké akci a druhý den ráno se koupu, tak kolikrát usnu, vzbudí mě vždycky studená voda...

iv®
Wamp mam :) kdyz se náloží do vany pozdě vecer rak radsi nejdu ani spat a čekám. ...kdyz za nim dojdu tak se většinou probere :) ja jsem prostě opatrná

iv®
hodnocení

0x
Kéž by... manžel takhle pravidelně usíná ve vaně u rodičů. ...po namáhavém dni. Vždy ho včas probudim ...ale mam mnohdy strach co kdyby..snad je to tak, ze tělo zareaguje a nedovolí aby zemřelo.
cesmina*

Můj manžel také usne večer ve vaně .Někdy chrápe tak ,že se to odráží a je to slyšet po domě.Potom se jdu na něho kouknout ,ale jak otevřu dveře tak se lekne . Vzbudí se a vynadá mi co se děje.

hodnocení

0x

Dědečku, vylez z vany! Nastydneš se a umřeš!

Dědeček vylezl z vany, nastydl se a umřel.

esme*
hodnocení

0x

Řekla bych že spaní ve vaně je poměrně bezpečná činnost. Nikam nespadnete, a vzbudí vás buď první lok nebo husina. :-D

Ale může to být nebezpečné pro okolí. Když bylo synovi cca 7let, tak mne dohnal téměř k infarktu. Miloval dlouhé večerní ráchání ve vaně, a já už ho tam nechávala samotného a jen to z vedlejší kuchyně jistila. Jednou si takhle vařím, a najednou si uvědomím že je v koupelně už dost dlouho podezřelé ticho. Vlítnu tam, a málem to se mnou fakt seklo - mladej nataženej na zádech splýval ve vodě bez pohybu... no, naštěstí pouze spal jak mrtvolka, nad hladinu mu čouhal jen ksicht. *smich*

Děsně se divil proč ho budím, a šel se v klidu ofrotýrovat. A já si šla dát panáka...

hodnocení

0x
Nevidím v tom sebemenší nebezpečí. Samozřejmě, pokud někdo nemá zrovna čtyřku v žíle.
Osobně se taky moc rád natáhnu do vany, beru si tam takovou starou knížku, již mnokrát namočenou, protože usnu a někdy si utopím knížku sám a spokojene spím, dokud mě neprobudí studená voda, tak si nohou připustím teplou a pokračuju.
Někdy mě vzdudí šplouchnutí, to jak mě knížka vypadne z ruky a spadne do vody.
Noviny si už neberu, to je strašný, vytahovat je namočený z vody.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]