Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, jelikož jsem docela závislá na cukru a vše relativně dost sladím, napadlo mě, abych si tím třeba nezadělala na cukrovku. Chci se tedy zeptat, jestli mi obvodní lékař odebre na vyžádání krev, jen tak pro jistotu.. Když nemám žádný problém, ale chci vědět, kolik cukru v krvi mám.. Děkuji
Přesně tak, cukrovka II. typu nevzniká z nadbytku cukru, ale z chronického zánětu, který je většinou důsledkem obezity. Pokud nejste obézní, tak vám obezita moc nehrozí.
doplněno 24.02.15 22:25:Chtěl jsem říct - pokud nejste obézní, cukrovka vám moc nehrozí. Ale jsou i jiné příčiny, které nesouvisí s obezitou.
A co pak tedy znamená vysoká hladina cukru u štíhlého člověka? I když jí hodně sladkostí, ale několik dní před odběrem "se drží"? Ptám se, protože jsem ji v mládí mívala vysokou. Teď už je to OK.
doplněno 24.02.15 22:28:pletiplot, takže je možné, že jsem některou z těch poruch dočasně měla? Bývala jsem schopná toho sladkého sníst opravdu hodně, samé jednoduché cukry, dnes už si tělo řekne stop, když je toho moc.
ano
doplněno 24.02.15 19:52:@hahanaj me odebrala a do laborky me s tim poslala, ze si to tam mam zanyst sam
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.