Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odebere mi lékař krev na vyžádání?

Od: lucien odpovědí: 8 změna:

Dobrý večer, jelikož jsem docela závislá na cukru a vše relativně dost sladím, napadlo mě, abych si tím třeba nezadělala na cukrovku. Chci se tedy zeptat, jestli mi obvodní lékař odebre na vyžádání krev, jen tak pro jistotu.. Když nemám žádný problém, ale chci vědět, kolik cukru v krvi mám.. Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Neco si poctete na internetu o te cukrovce... vznik je jiny...

Přesně tak, cukrovka II. typu nevzniká z nadbytku cukru, ale z chronického zánětu, který je většinou důsledkem obezity. Pokud nejste obézní, tak vám obezita moc nehrozí.

doplněno 24.02.15 22:25:

Chtěl jsem říct - pokud nejste obézní, cukrovka vám moc nehrozí. Ale jsou i jiné příčiny, které nesouvisí s obezitou.

A co pak tedy znamená vysoká hladina cukru u štíhlého člověka? I když jí hodně sladkostí, ale několik dní před odběrem "se drží"? Ptám se, protože jsem ji v mládí mívala vysokou. Teď už je to OK.

doplněno 24.02.15 22:28:

pletiplot, takže je možné, že jsem některou z těch poruch dočasně měla? Bývala jsem schopná toho sladkého sníst opravdu hodně, samé jednoduché cukry, dnes už si tělo řekne stop, když je toho moc.

Neříkám, že obezita je jediná možná příčina diabetu druhého typu. A zároveň není jen cukrovka 2. typu (snížení účinnosti inzulínu v buňkách), ale i jiné typy cukrovky (například nedostatečná tvorba inzulinu nebo deficit spouštěčů tvorby inzulinu, nebo třeba nedostatek vápníku).

hodnocení

1x
Jestli nemáš představu rozsáhlého preventivního krevního rozboru, tak ti žádný odběr dělat nebude. Píchne tě do prstu jehlou a hladinu cukru ti udělá do minuty na glukometru.
Nebo můžeš vyrazit na transfůzku darovat krev a spojit tak "příjemné " s užitečným.To ti pak při odběru dělají detailní rozbor.
stirecek*

Přesně tak, píchne tě do prstu a výsledek hned víš. Je nutno přijít na lačno. Co se týká škodlivosti cukru, nemusí to být jen cukrovka - vyčerpání slinivky, cukr škodí všemu, je to bílý jed a neznamená, že pokud je vše ok, můžu ho dále ládovat, mnohdy jsou změny nevratné.

joudic*
hodnocení

0x

ano

doplněno 24.02.15 19:52:

@hahanaj me odebrala a do laborky me s tim poslala, ze si to tam mam zanyst sam :)

hahanaj*
hodnocení

0x

moje lékařka by mne poslala do laboratoře ,sama by mi krev nebrala

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]