Nejste přihlášen/a.
To, že jste něco "tak dělali vždy", neznamená, že to bylo správně. "Zpětné podepsání smlouvy"je podvodem zaměstnavatele i zaměstnance. Bez uzavřené/podepsané smlouvy či dohody jde/šlo o práci na černo.
Za práci na černo hrozí Vám pokuta od 10.000 do 100.000 tisíc, zaměstnavateli ještě vyšší.
Jste-li v evidenci ÚP, jste povinna nekolidující zaměstnání oznámit a doložit nejpozději v den nástupu. Pokud jste svou povinnost neplnila, je bohužeů vyřazení z evidence oprávněné.
Při registraci jste podepsala, že jste byla seznámena s právy a povinnostmi uchazečů o zaměstnání a obdržela jste jejich výtisk. Doporučuji se jimi řídit.
Nechcete-li na pochybení obou (!) stran zbytečně poukazovat, nezbyde, než zalhat, že "jste zapomněla dohodu přinést". Ale podle mne byste to měla říct podle skutečnosti.
—–—
Práva a povinnost/... (portál MPSV)
Základní poučení /... (PDF, 186 kB)
Kdyby odkaz k přímému stažení nefungovat, proklikejte se k /....
Jo tenhle svět je zlej - člověk musí znát milion povinností a nikoho nezajímá, že mu před tím někdo něco nalhal. Ale prostě napsat na jakoukoliv smlouvu, doklad, listinu, cokoliv datum zpětně je protizákonné a listina je tím neplatná.
Buď přiznáte, že je smlouva antidatovaná, pak budete za podvodníka, nebo se budete tvářit, že jste prostě zapomněla poslat smlouvu, pak vás úřad práce "jenom" vyřadí.
Spíš je mi divné, nevyřadili by Vás z evidence tak jako tak, protože prostě máte práci?
Mně je jasné, že nebylo Vaším cílem podvádět, že jste se prostě spolehla
na zaměstnavatele, a že jste věřila (doufala), že to bude v pořádku.
Ale na toto už řada lidí doplatila ► pracovali bez smlouvy a zaměstnavatel jim následně nezaplatil.
Mohu-li poradit do budoucna, nenastupujte nikdy bez písemné pracovní smlouvy nebo dohody.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.