Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zpětné podepsání smlouvy

Od: wendys odpovědí: 16 změna:
Dobrý den,řeším složitou situaci a nevím kam se obrátit na pomoc. Jsem nezaměstnana a mám brigádu na dohodu vždy na rok. Firma není z Prahy a tak vždy trvá než se domluví schůzka.Jsem vedena na úřadu práce a teď mě chtějí vyřadit z důvodu,že jsem novou smlouvu poslala až v únoru,ale na smlouvě je datum 5.1. Já smlouvu podepisovala až v únoru,ale jelikož to tak děláme vždy,neviděla jsem v tom problém. Teď nevím jak to vyřešit,aniž by měla problém ta firma kvůli podepsání smlouvy s jiným datumem. Děkuji za radu,Bronova

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

3x

To, že jste něco "tak dělali vždy", neznamená, že to bylo správně. "Zpětné podepsání smlouvy"je podvodem zaměstnavatele i zaměstnance. Bez uzavřené/podepsané smlouvy či dohody jde/šlo o práci na černo.

Za práci na černo hrozí Vám pokuta od 10.000 do 100.000 tisíc, zaměstnavateli ještě vyšší.

Jste-li v evidenci ÚP, jste povinna nekolidující zaměstnání oznámit a doložit nejpozději v den nástupu. Pokud jste svou povinnost neplnila, je bohužeů vyřazení z evidence oprávněné.

Při registraci jste podepsala, že jste byla seznámena s právy a povinnostmi uchazečů o zaměstnání a obdržela jste jejich výtisk. Doporučuji se jimi řídit.

Nechcete-li na pochybení obou (!) stran zbytečně poukazovat, nezbyde, než zalhat, že "jste zapomněla dohodu přinést". Ale podle mne byste to měla říct podle skutečnosti.

—–—

Práva a povinnost/... (portál MPSV)

Základní poučení /... (PDF, 186 kB)

Kdyby odkaz k přímému stažení nefungovat, proklikejte se k /....

wendys
hodnocení

Děkuji za pořádnou radu. Lhát rozhodně na úřadu nebudu. To je hold můj problém,mladá a vím kulovy. Nevěděla jsem,že podepsaní smlouvy zpětně je špatné. Mám to tak již 5let a nikdy mi nikdo neřekl,že je to nepřijatelné.
Hold musím urychlit hledání práce,když to v dnešní době není lehké pro absolventku bez praxe a s cizím jazykem jakž takž.
Děkuji moc

jfno
hodnocení

0x

Proč na úřadu práce vykládádte, že jste antidatovala smlouvu? Nerozumím tomu.

wendys
hodnocení

Na pracáku jsem nic nevykladala, aby ta firma neměla problém!

Protože ona má na smlouvě 5.1., ale úřadu nové zaměstnání oznámila až v únoru, přitom má povinnost to oznámit v podstatě hned.

uska*
hodnocení

0x

Vy jste zaměstnaná už od ledna + jste vedena na pracáku? To berete plat i podporu, že? Jen ať vás vyřadí a peníze vraťte do systému, kam přispíváme všichni.

wendys
hodnocení

Podporu neberu a zamestnana nejsem,když nemáte radu,neurazejte a nekomentujte.
nlo

Nikdo vás neuráží. Vy pácháte podvod a ještě se divíte - zajímavé.

wendys
hodnocení

Jak mám vědět,že je to podvod,když to tak můj šéf dělá každý rok. Teď už to vím,tak s tím asi budu něco dělat,zajímavé že?

stonek*
hodnocení

0x

Neviděla jste problém v podvodu? A ještě se tím chlubíte? *sok*

wendys
hodnocení

Jak mám vědět, že je to podvod?a nevšimla sem si vaši rady,tak nekomentujte.

Jo tenhle svět je zlej - člověk musí znát milion povinností a nikoho nezajímá, že mu před tím někdo něco nalhal. Ale prostě napsat na jakoukoliv smlouvu, doklad, listinu, cokoliv datum zpětně je protizákonné a listina je tím neplatná.

jis

Vy víte moc dobře, že když podepisujete dokument v jiný den, než je na něm uvedeno, že jde o podvod, to vás naučili ve škole. Do toho ani už nepočítám účinnost takového dokumentu.

hodnocení

0x

Buď přiznáte, že je smlouva antidatovaná, pak budete za podvodníka, nebo se budete tvářit, že jste prostě zapomněla poslat smlouvu, pak vás úřad práce "jenom" vyřadí.

Spíš je mi divné, nevyřadili by Vás z evidence tak jako tak, protože prostě máte práci?

wendys
hodnocení

Ju,s tím už sem se smířila :) děkuji
iz*

Mně je jasné, že nebylo Vaším cílem podvádět, že jste se prostě spolehla

na zaměstnavatele, a že jste věřila (doufala), že to bude v pořádku.

Ale na toto už řada lidí doplatila ► pracovali bez smlouvy a zaměstnavatel jim následně nezaplatil.

Mohu-li poradit do budoucna, nenastupujte nikdy bez písemné pracovní smlouvy nebo dohody.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]