Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pocit cizího tělesa v krku - kašel

Od: martinaa* odpovědí: 7 změna:

Zdravíčko, úspěšně léčím křížence chřipky a průdušek, mám produktivní vlhký kašel, akorát od včera mám v jugulární jamce pod krkem pocit cizího tělesa, jak kdyby tam bylo něco usazeného.

Myslíte, že to může být jen dojem nebo podráždění z kašle?

Moc děkuji za odpovědi. Bohužel při každé odchylce od zdravotního normálu jsem docela nervózní.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Martí,netrpíš zvýšeným nadbytkem stresu?
Od toho to často bývá.
Užívej B-komplex forte,hořčík a jez bílé jogurty a pij kefíry.Uklidní se to :)
doplněno 24.02.15 16:18: Tak toho béčka do sebe hod klidně 4-6 denně.Lidé s nadmírou stresu /viz i já/ho takhle berou.Jo a také céčko ;)
doplněno 24.02.15 16:23: Snaž se co nejvíce spát,odpočívat a zabývat se příjemnými věcmi,něco co tebe samotnou těší na duši.
Četba,dobrý film,hudba,pletení,háčkování,malování...
martinaa*
hodnocení

No to si piš ;) :(.

Jsem vystresovaná prakticky pořád, hlavně, když na sobě najdu příznaky něčeho neobvyklého... mléčné výrobky moc nemůžu, hořčík užívám skoro denně, tak do sebe ještě hodím aspoň to béčko :).

doplněno 24.02.15 16:33:

Wampíku, koukám na filmy, dělám si věci do práce, naštěstí aspoň máme zavřeno (na prázdninový provoz se nenahlásily děti), tak si nemusím brát nemocenskou... ale háčkování fakt nee, vrchol mého umění je zaštupování ponožek *smich* ;).

eulalie*

Dobrý den, Martino, nadužívání vitamínů skupiny B taky není až tak dobré pro tělo. Jak se říká, všeho s mírou a u vitamínových preparátů to platí také. Jste-li nemocná, chtělo by to spíš zvýšit přísun vitamínu C.

martinaa*
hodnocení

Děkuji, céčko zrovna doma nemám, zítra si asi udělám krátkou vycházku do lékárny... vím jen, že B podporuje chuť k jídlu, čím může být škodlivé?

doplněno 24.02.15 16:42:

Vidíte, chřipka zablokovala i mozek, přírodní céčko mě teď vůbec nenapadlo, díky! ;).

eulalie*

Máte doma citrony? Tak si dejte citron. Sice nemá moc vitamínu C, ale má. Anebo je dobré při nachlazení si kloktat citronovou šťávou ve vodě plus sůl...

Nadměrné užívání jakéhokoliv vitamínu není dobré. Teď přesně vám neřeknu proč, nemám po ruce odborného poradce.

lidus*
hodnocení

0x

Tak i Ty Martinko? V mém okolí snad už není zdráv nikdo. Já mám tu chřipajznu nebo co to je za virozu už potřetí, dobrala jsem antibiotika a už se m vrátil hlas ale zrovna dnes ráno jsem říkala, že mám pocit jakobych v krku měla kousek skelné vaty. Na kašel mám BROMHEXIN, manžel je věrný ACC, chrchleme naprosto stejně, původně jsem chtěla Stoptusin ale to by bylo prý špatně, jelikož kašlat a vykašlávat je potřeba. Přeji abys byla brzy zdravá. Lída

martinaa*
hodnocení

Bohužel.. loni byla stejná situace, před prázdninami (loni jsme taky měli zavřeno) jsem se všemi nemocnými dětmi vydržela, týden před volnem padla a 14 dní ležela s atb. Letos jsem se těšila na pár dní volna na horách, a zase atb a horečky. Vzhledem k tomu, že z důvodu zavření školky si pak prakticky nemáme jak vybrat dovolenou na zbytek roku, je to docela pruda... acc mám taky, je super, a od září jsem se poctivě ládovala hlívou ústřičnou a rakytníkem a rybím tukem - evidentně zbytečně.

Není i Stoptussin nebo Robitussin ve variantě na vlhký kašel? To by možná pomohlo, dobrý je prý i Mucobene. Jinak ležet, potit se a vyležet, jinak se asi nedá :(.

S manželem se držte a vzájemně se uzdravujte :).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]