Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zjistit zemi a měnu z adresy

Od: nilk2 odpovědí: 4 změna:
Zdravím,
Hledám nějaký 100% důvěryhodný zdroj, kde získám informaci o tom, v které zemi se nachází dané město (z adresy), jesli země je součást EU a jaká je tam měna.
Potřebuji to pro potřeby přiznání DPH za přijímané služby ze zahraničí.
Mám fakturu na které je adresa společnosti a potřebuji to pro převod na české koruny + to jestli je země z eu ať vím, na kterém řádku to přiznat.
Mám třeba fakturu s dolarem, ale tím že nevím z jaké je země, tak nevím jaký dolar tam je (americký, kanadský...)
Konkretně třeba jsou na faktuře uvedeny "CentervilleRoad", "Suite", "Wilmington", "Delaware". Nevím co z toho je město, jelikož má adresa trošku jiný formát než v ČR.
Podle jakého důvěryhodného zdroje to zjistit?
Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Delaware je stát USA a Wilmington vypadá jako název města, to první jako název ulice. Co to projet strejdou Googlem, nejlépe obojí (nebo i všechny 4 pojmy, případně snižovat) dohromady - on něco vyplivne ;)

doplněno 02.03.15 21:56:

A nebo mapy strejdy googla...

doplněno 02.03.15 21:58:

Mně to našlo třeba toto: corp.delaware.gov/... - koncovka .gov, tedy, pokud si dobře pamatuji, doména americké vlády.

sunset*
hodnocení

0x

Takže vy máte fakturu, ale nevíte odkud? Strýček Google říká, že adresa existuje, je to v USA, důvěryhodnější zdroj není ani potřeba. Státy EU si najděte na wiki.

google.cz/... a klik na mapy

Pokud je na faktuře pouze dolar, jedná se vždy o dolar americký - jde o bankovní zvyklost. Nicméně jsem ještě neviděl US fakturu, kde není buď znak $ nebo USD. Pro kanadský je zkratka CAD.

dam*

Přišly Vám peníze, nevíte odkud...chcete je přiznat do daní, ok. Zjednodušeně, na každé pobočce, jakékoliv banky Vám s Vaší fakturou pomohou, číslo daného účtu je zárukou, neřeknou Vám vše, ale pro Vás podstatné se dozvíte

joudic*
hodnocení

0x

no nerad se strefuju, ale dobry nazdarek podnikatel, kdyz se ptate na poradne, kde je Delaware a jaka tam je mena a jestli je to v EU... takovy dotaz bych cekal od nactileteho sorry, skoro by me zajimalo jake sluzby jste si nechal zhotovit, kdyz "mate treba fakturu"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]