Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Typy myšlení

Od: vencak* odpovědí: 7 změna:
Jak byste definovali linearni a tvurci mysleni a rozdil mezi nima?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

horak*
hodnocení

3x

Linearni znamena, ze myslenky se odviji jedna od druhe v prime linii bez odbocek. Hodi se pro vedecke prace.
Pro tvurci mysleni se ovsem nehodi. Poslech odborne prednasky v linearnim podani v mozku vyvolava asociace, tzn. tento proces jiz neni v mozku linearni a zaklada tvurci - rozvetvene mysleni.
Tak to chapu ja.

magdalen*

Právě ty odbočky, kterých jsem schopná mně dost trápí. Ať chci, nebo ne, myšlenky skáčou a těch odboček je tolik, že se v nich ztratím. Jsem spíš zmatkář, než tvůrčí typ. Přesto dokážu myslet i lineálně, přímo, bod za bodem a možné odbočky zas řešit lineálně. Komplikace, díra, ta se vyzdí, čím, atd.

dam*

lineární myšlení - od prvotní myšlenky k cíli, třeba ráno se probereš a řekneš si - "půjdu si koupit (třeba mrkev) " a vše co mezi tím uděláš tj. obléci se, učesat, vzít si s sebou obolusk, mobil a jiné, do momentu koupě (třeba té mrkve) je podřízeno danému chtění- jsi v lajně. Dá se to povýšit - chci být lékařem, vím - musím se učít, podřizuji se tomuto údělu a dosáhnu cíle. Ideální

To další je, že všechno je fajn až do momentu kdy ti třeba ujede autobus před nosem, další bůh ví kdy pojede a co dál..Čekat nebo improvizace, no možná blbé, ale už v tomto případě začínáš být tvůrčí - jak se dostat tam kam chci.

Tvůrčí myšlení - máš cíl, ale je mnoho způsobů jak jej dostát, a teď si vyber způsob techniky který použiješ k danému finále abys uspokojila sama sebe, či okolí

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, myslím, že lineární myšlení je přímé, jednoznačné a vedoucí k řešení problému.

Člověk s tvůrčím myšlením bude kreativní a schopen i něco vymyslet, navrhnout (a možná více, než jen jedno řešení problému). Zdravím!

doplněno 23.02.15 22:29:

2kedar - patrně máte schopnost přecházet z jednoho myšlení do druhého. Může to být normální či zázrak nebo počátek rozdvojení osobnosti .

2kedar*

Aaaa... je možné, že mám obojí.?

Nejdřív rychle vymyslím řešení, pak se strašlivě nažeru a musím si po obědě zdřímnout a v tom rauši mě napadnou další dvě i tři řešení... *smich*

tiffany*
23.02.15 22:38

:))

hodnocení

0x

Lineární asi bude pragmatické. Tvůrčí asi kreativní. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]