Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Františkovy lázně, nebo Mariánky?

Od: cookie* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

nejprve bych popsala svou situaci - je mi 18 let a v květnu 2014 jsem měla akutní appendicitidu (prasklý slepák) operovaný na poslední chvíli. Doktor mi napsal lázně (samozřejmě na pojišťovnu) a jelikož mi bylo ještě 17 let, musela jsem jet do dětské léčebny v Bělohradě (srpen/září), kde,podle mého názoru, byla léčba zcela neúčinná a ještě mi zanedbali jizvu (10 cm). Mám však předepsané další lázně od pana doktora a možná i na příští rok a díky tomu, že už mi je 18 let (na které jsem tak netrpělivě čekala právě kvůli lázním, abych už mohla jet mezi dospělé do jiných lázní) - mi byly předepsány lázně Františkovy nebo Mariánské. A já se ptám - má někdo zkušenosti, jaké lázně jsou lepší pro léčbu po appendicitidě, nebo je jedno které? Popřípadě jaké jste měli procedúry kromě slatinných zábalů, nějakých uhličitých koupelí atd..?

Budu ráda za každé info :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lochness
hodnocení

3x
Zdravím.
Tak já z Frantových jsem a mohu doporučit. :)) Je tam hezky, nulová kriminalita a po večerech se hodně naučíš ;D Spoustu hotelů, lázní, penzionů, parky, prameny (bacha na to, který piješ, nebo si rovnou vyhlídni toalety ;D) lepší, než Mariánky, kde toho tolik není :))

jabraka*
hodnocení

1x

Do lázní jsem jezdil mnoho let,a preferoval bych rozhodně Mariánské Lázně.Jsou význačnější,s nádherným okolím lesoparků a lázeňských domů rozhodně je tu především kolonáda s hrající fontánou a řadou pozoruhodností velkého lázeňského centra,což ve Frantovkách není.Pro osmnáctiletoui slečnu je tu mnoho zábavy,diskotéhy a tanešní kavárny,a pro mladé hodně možností.Je tu totiž řada škol s celostátním významem.Procedury jsou obdobné,ale lázeňských pramenů je tu na dvě desítky.Ani je všechny nenajdeě.

JABRAKA

praivo2

Tady ve FL je lesopark taky, stejně jako kolonáda a fontána (i když ne hrající). A prameny jsem sice nepočítal, ale je jich tu taky dost.

A nemyslím si, že osmnáctiletá slečna nutně musí vyhledávat diskotéky...

nevím,nedokáži plně posoudit -byl jsem s koleny 3x v Jáchymově,což je sice "díra po granátu",ale možnosti společenského vyžití podstatně větší i když po 18 hodině jsou obě města "mrtvá" a to myslím doslovně. Byl jsem s manželkou 2x na týdenním pobytu ve FL a mohu Vám říci, že je to krásné lázeňské městečko, to jsou na rozdíl od ostatních tzv.lázní,opravdu LÁZNĚ, krásné parky,kde za měsíc budou žluté louky kvetoucích narcisů, spousta laviček,pramenů ,starobylé lázeňské domy a bohužel některé zavřené a další v zakonzervovaném stavu 60.let. Pokud je vám 18 věřte tomu, že se nebudete mezi 70 letými Němkami cítit zrovna moc dobře a budete sama vysedávat v kavárnách a hospůdkách.Pokud ráda plavete, je tam překrásný aquapark,ale zkuste si spočítat vstupné. Proto vám radím, pokuste se přes sociální síť najít nějakou vhodnou dívku,která má také plánované FL a pokuste se sladit termíny a jet spolu. Lázně Vám vyjdou s termínem do 3 měsíců od vypsání poukazu vstříc. V ML jsem byl jednou, jsou daleko rušnější,není to pravé lázeňské středisko a je tam spousta Rusů a to doslova. Nejen ruské nápisy na obchodech a hotelích,hopodách, ale i jejich hlučné a "dobyvatelské " bezohledné chování .Převážně mladé ženy s dětmi. A navíc na Vaši indikaci bych doporučil FL.

cookie*
hodnocení

Ano, bohužel.. Mariánské lázně jsou ve vlastnictví Rusů a mně (a věřím, že nejen mně) to děsně dere srdce, že takový český "klenot" patří takovým drzým a bezohledným zbohatlíkům.

cookie*
hodnocení

Já zrovna nejsem ten diskotékový typ, to jste uhodl :)

albatros498022*
hodnocení

0x

V tomto případě bych volil Františkovy Lázně hodí se pro danou anamnesu lépe ne M.L.

cookie*
hodnocení

Děkuju moc za názor.. já jsem si to myslela :)

sos*
hodnocení

0x

Mariánky jsou pro lepší klientelu /Rusové a Němci/ Ti druzí jsou tu vlastně doma , FL jsou takové rodinné a útulné a je vidět, že zde bývaly převážně ženy.Léčila se tady ženská neplodnost. Ovšem ne vodou, ale chebskou posádkou. V tom Chebu jsem byl sice jen krátce a FL jsme měli zakázané. Ovšem - co je zakázané, to je nutné vyzkoušet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]