Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám dotaz-jsem v pracovním poměru ve zkušení lhůtě,praconí poměr mi začal 5.1.2015,měsíc jsem v tomto pracovním poměru pracovala-do 3.2.2015,od té doby jsem na pracovní neschopnosti,zkušební lhůta je na tři měsíce,to jest do 31.3.2015.Pracovní neschopnost vznikla z pracovního vytížení a přetížení,neúnosné podmínky,kontrolu mám 25.2.015,s mým ošetřujítcím lékařem jsem domluvená že si najdu jinou práci.V ten samý den mám ještě absolvovat prac.pohovor s potencionálním zaměstnavatelem.Naštěstí jsem jinou práci našla přes internetové stránky,kde jsou normální pracovní podmínky,nástup je možný od 16.3.2015.Při lékařské kontrole,prac.neschopnosti o této možné změně,budu svého ošetřujítcího lékaře informovat.mám ještě nějakou dobu pokračovat v prac.neschopnosti nebo ukončit prac.neschopnost a zároveň dát výpověd ve zkušební lhůtě?
Děkuji za odpověď Kateřina Vítámvásová
1x
A k tomu je zkušební doba, aby zaměstnavatel zjistil, zda zaměstnanec vůbec chce dělat. Já myslím, že jakmile ukončíte nemocenskou, on s Vámi skončí zaměstnání. Já osobně bych to udělal.A divím se ,že sjednal zkušební dobu na 3 měsíce, když ZP mluví o dvou.
Přečtěte si ZP, minimální zkušební doba není stanovena, maximální je 3 měsíce. Dva měsíce se tam nikde neobjevuje.
doplněno 23.02.15 18:34:Tedy týká se pracovního poměru na dobu neurčitou.
0x
přesně tak, bylo by vhodné skutečnost oznámit zaměstnavateli písemně.Výpověď bych dal čím dřív, abych mohl nastoupit do nového zaměstnání.
0x
Zákoník práce § 66 Zrušení pracovního poměru ve zkušební době mimo jiného říká:
Zrušení pracovního poměru ve zkušební době musí být provedeno písemně; pracovní poměr skončí dnem doručení zrušení, není-li v něm uveden den pozdější.
O tom zda ukončit neschopenku, či ne, rozhoduje Váš ošetřující lékař. Záleží na Vašem zdravotním stavu přece..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.