Nejste přihlášen/a.
Zdravím,dostal jsem zákaz řízení 8 měsíců za alkohol,za týden to budou 4 měsíce od doby kdy se to počítá,dnes mi přišel dopis s pokutou a s tím že 8 měsíců zákaz řízení,mám dotaz zda po pulce lze po zaplacení pokuty požádat o předčasné vrácení řidičáku?Děkuji
Žádat můžete, otázka je, zda to správní úřad nebo soud povolí. Osobně můj názor je, že alkohol za volant nepatří a zaloužil byste navíc ještě nafackovat.
Pletiplote - proč soud?
Je lepší se s osobou, která v daném případě rozhodovala, předem domluvit, zda se můžete zastavit a předat mu žádost (můžou být na místě odstraněny případné chyby podání).
Osobní převzetí rozhodnutí o upuštění je pak též rychlejší variantou, neboť na rozhodnutí Vám může být ihned vyznačena doložka právní moci (rozhodnutí o upuštění s doložkou právní moci musí být následně přiloženo k žádosti o vrácení řidičského oprávnění).
Není problém podat žádost o upuštění několik dnů přede dnem uplynutí poloviny doby výkonu sankce.
Ohledně splácení pokut praxe může být rozdílná. Je zřejmé, že nejlepší je, aby pokuta i náklady byly splaceny v plné výši. Na druhou stranu, pokud by pachatel přestupku se se správním orgánem dohodl na splátkovém kalendáři a platby ve stanovených termínech splácí, asi by bylo nepřiměřené nevyhovět žádosti o upuštění. Ale záleží na konkrétní situaci (zhohlednit by se mohlo, kdy si pachatel sjednal splátkový kalendář atd.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.