Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podvodný balík, nekompletní balík

Od: pavelpv* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,obracím se prosbou o radu ohledně podvodných balíků,něco už jsem tady vyčetl,hlavně mě zajímalo zda se dá obsah balíku zkontrolovat před zaplacením už vím že ne a můžu ho rozbalit před poštačkou atd.je lepší mít sebou vytistěný komplet souhrn emailové komunikace s foto toho co očekávám? očekávám balík a v něm 2 noteboky,mam ho na dobírku nic jsem neplatil předem,ale nemužu se zbavit podezření že to bude stejný člověk co mě před týdnem podvedl s obsahem,ten už samozřejmě nevyreklamuju pač mi to poslal jako balík do ruky a předání byl fofr na ulici balík měl cca 7,5kg tak nák to odpovídalo tomu co to bylo objednané pro upřesnění.:jsem invalidní a dal jsem si na bazoš inzerát kdo by daroval nefunkční či nepotřebný pc a notebok nebo součástky za simbol.cenu nebo poštovné(nutno podotknout že nejsem překupník atd ),ozval se mi jeden pán poslal mi rovnou foto a seznam co by mi nabídl a kolik bych byl ochoten nabídnout jelikož tam byly i docela hodnotné věci tak jsem navrhl 2000,- souhlasil a poslal,poslal to expres pak mi to vyzvedla dole u poštáka sousedka dotáhla bednu přvní šok nahoře plno letáků,pak ssem se dohrabal k součástkám,ale byl jsem zklamaný protože toho byla polovina a polámané prostě šrot,hodnota tak max 300,- jestli z toho bude něco fungovat,ale to čert vem,3dny na to byla další reakce na můj inzerát jestli nechci notebook,napsal jsem že nejsem proti ,ale čekal jsem náký starý model,pán mi nabídl docela pěknou a slušnou mašinu sony vajo a že mi k tomu dá ještě jeden jen je bez hdd taky slošné parametry,odhadovaná cena obou by byla asi 10000,-dohromady on mi je nabídl oba za 3000,-,což je lákavé tak jsem přikejvl že ano at je pošle,ale poté mě zarazilo povědomé začátek věty a stejný způsob vložení obrázku a textu,i když to bylo z jiného emailu,ale stejný okres,pořád mi to vrtá hlavou ten pán mi pokaždé napíše z netu sms ýe mi poslal email, chtěl jsem po něm číslo podací abych viděl kolik to vůbec váží i když po předchozí situaci už si nemužu být jistý ani tím,vyčetl jsem stejné IP adresy ale ty taky víc neprozradí protože je od jednoho poskytovatele,jediné co vím že tito dva pánové teoreticky bydlí od sebe 10-15km což je vetší šance že se znají nebo že jde o jednoho s dvouma emailama. a ted nevím jestli se mám trmácet na poštu vyzbrojenej emailem vytištěným a rozbalit to tam nebo na to kašlat,ale zase bych nerad někoho připravil o poštovné takový nejsem,ale obávám se toho že někdo ted spoléhá na to že jsem invalida a zkouší to.ale pořád je tu ta možnost že to dojde jak má,navíc ten inzerát na ten notebook je stále aktuální ten jsem na bazoši vyhledal, a jen se mi potvrdilo že fotka je z nej a i popis parametrů,a psal mi že ho poslal v pátek

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

3x

Ten invalidní důchod máte i na hlavu? Omlouvám se, ale nebuďte naivní. V dnešní době se inzerátům nedá věřit! Máte jedinou možnost, zajít na poštu a domluit se s vedoucím pošty na otevření balíku s tím, že máte podezření na pokud o podvod. Nevím jestli vám vyjdou ale vstříc, zákon tohle nenařizuje. Mimochodem, na dobírku máte snad i adresu odesílatele, kompletní, takže víte kdo to posílal minule a kdo teď. Pokud na to pošta nepřistoupí, balík nepřijmněte a nechte ho zaslat zpět. Je to riziko, obzlášť za takovou cenu.

kdysi jsem na bozoši málem narazil na podvodníka, který mi dokonce zaslal i kopii svého občanského průkazu. Já asi ale zjistil, že občanka byla kradená. Stálo mě to málem 10 000Kč.

Jo a v případě že to na poště otevřete a balík bude obsahovat něco jiného než je udané v emailové komunikaci, podejte oznámení na policii, ať si toho podvodníka najdou.

pavelpv*
hodnocení

tak adresu předchozího balíku mám tu druhou zjistím až na poště,sice jsem to rezepsal jak nějakou seminární práci ale asi bude lepší když si sebou pro všechen případ vemu ten email asi? Nejsem invalidní na hlavu,invalidní jsem teprve rok,moje otázka je spíš na hlavu, ale v době kdy jsem chodil a něco jsem chtěl přes inzerát tak jsem si pro to zajel a ted to řeším dobírkou takže skoro začátečník, bude mi 30 a nikdy jsem já neposílal balík na dobírku tak nevím co vše obnáší tyto věci,ale máte pravdu nedá se věřit obzvlášt jestli jsou všude tito paraziti. Děkuji za opdoved asi stojí za to abych se tam dotrmácel

ladinpraha*
hodnocení

2x

Tady se nedá nic poradit, tady mohou zaznít jenom spekulace. Buď je to zase podvodník nebo to není podvodník. Jediné, co se k tomu dá říct je, že takhle se prostě neobchoduje. Obchodního partnera si musím prověřit předem. Pokud to nelze, tak do žádného obchodu nejdu. Ale když se někdo nechá zlákat vidinou příznivé ceny ... *nevi*

pavelpv*
hodnocení

Já vím člověk může být naivní,zlákat cenou to je taky dvousečné,bud je to nákej vyčuránek nebo je velkorysý člověk,což zní ještě víc naivně, ale asi chápate co chci říct, děkuji za reakci

majsterjoe*

To je právě kámen úrazu. Člověk se chytně na nižší cenu velice dobře, někdy až tak, že nevidí případné rizika. A pak to končí reportáží TV Nova*cteni*

pavelpv*
23.02.15 00:25
hodnocení

*smich* jo nova*smich*

hodnocení

2x
Žádné emaily si na poštu neberte,pracovnice za přepážkou to nezajímá a mají oporu v předpisech.Vy si můžete rozmyslet přijetí balíku,pokud si ho necháte předložit a uvidíte stejného odesilatele.Žádné otevírání balíku s vedoucí pošty v zádech a e-mailem v ruce možné není.
pavelpv*
hodnocení

Tak to vypadá že se na to celý vybodnu necham balík osudu a pak mu při nejhorším pošlu poštovné, stejně by to chtělo na tom posílání nějakou pojistku,nikdo přece nic po poště nechce max to že když dokáže že balík neobsahuje co má tak zastavit transakci,bylo by mi milejší zapltit klidně poštovné zpět,stejně tak ten dotyčný může požádat na odeslání někoho známého,chjo ta dnešní doba

ladinpraha*
Pokud ale v baliku bude to, co tam ma byt a ty ho neprevezmes, tak jsi za podvodnika ty. Jo, tezka volba ...
pavelpv*
hodnocení

proto abych nebyl takto nařčený bych zaplatil poštovné aby druhé straně nevznikla škoda i za cenu že by to bylo fakt podvodné,ale já nejsem ten kdo by toho zneužil,někdo za to zaplatil tak je samozřejmé že aspon to poštovné,no necham si opsat adresu a pošlu mu poštovné.

vlazy*
hodnocení

0x

Asi není jiná možnost než odmítnout dobírkový balik převzít a ten pak pošta odešle odesílateli zpět. Otevřít balík na poště ještě před zaplacením za dobírku by bylo možné asi pouze v případě, že je nějak viditelně poškozený jeho obal. Jinak bez zaplacení předem za dobírku by pošta balik adresátovi neměla vydat a když už je balík zaplaceny a předaný tak poštu už nezajímá jestli obsah balíku souhlasí s tím co v něm mělo být nebo ne a je věcí adresáta co si s balíkam udělá.

poradte.cz/...

doplněno 23.02.15 20:37:

pavelpv: Pokud se skutečně jedná o podvodníka což podle toho co píšeš vypadá být pravděpodobné tak bych mu to poštovné neplatil. Chápu ale, že se chceš zachovat čestně a ukázat jako solídní člověk.

doplněno 23.02.15 21:05:

pavelpv: Pokud tě bude chít někde špínit tak tě pošpíní i tak a ještě se ti může posmívat, že jsi takový dobrák a zaslal mu poštovné.

pavelpv*
hodnocení

Tak už se to pořešilo samo,celý den mi pán volal at vyhlížím poštáka že mi má dnes dorazit balík,to byla pravda zazvonil a já ho požádal at to zatím uloží na poště neměl jsem ani podací číslo zásilky, a to se mi vyplatilo, v podvečer jsem měl ve schránce výzvu na vyzvednutí balíku za 3000,- ve kterém mají být dva noteboky a balík váží pouhé 3,5kg když vím podle modelů že se oba pohybují váhově necelé 2,5kg na kus a to bez adapteru,tak jsem mu napsal že mu balík nechám poslat zpět at mi napíše adresu a že mu zaplatím poštovné,a to z toho důvodu již tady výše píši ohledně váhy takže bůh ví co v balíku je,nevím jestli mám napsat něco k tomu jeho inzerátu do hodnocení spíše varování

layborrr

Jste normální?

On Vás chce podvést a Vy mu chcete platit poštovné?

Balík nevyzvedávejte a on se mu vrátí automaticky sám .

pavelpv*
hodnocení

Radši mu zaplatím poštovné než aby mě někde špinil jméno,nakonec se potvrdilo že to je ten samý adresát co mi poslal předešlý balík,ted mi tvrdí že ten druhý notebook pošle v druhém balíku bez dobírky že už se mu tam nevešel. ale před doručením mi psal sms že jsou na cestě oba at čekám poštáka a z toho čísla mi právě tenkrát potvrzoval odeslání balíku.takže moje doměnka byla správná každopádně děkuji všem za radu či odpovedˇ což mě přibrzdilo v tom abych to zbrkle vyzvedl. Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]