Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Faktura plátci DPH

Od: navstevnik odpovědí: 4 změna:

Zdravím,

jakým způsobem jako neplátce mám vystavit fakturu plátci DPH? Původně jsem myslel, že ji vystavuji stejně jako komukoliv jinému. Narazil jsem ale na tuto větu:

"Pokud je faktura určena plátci DPH, musí obsahovat datum zdanitelného plnění"

Co to znamená? Jaké datum jakého zdanitelného plnění? To znamená prosím co?

Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

bkx
hodnocení

2x

Vám je jedno, zda je někdo druhý ne/plátce. Vystavíte fakturu s jednou konečnou částkou a bez rozepsání DPH. V textu na faktuře jen uvedete, že nejste plátcem DPH. Datum Zdanitelné plnění se nevypisuje, políčko je prázdné.

eulalie*
hodnocení

2x

Zde to máte krásně popsáno. Moc nad tím nepřemýšlejte. . Když tam do DUZP napíšete datum vystavení faktury, tak se nic dít nebude a bude to v pořádku.

poool1
hodnocení

0x

Ale ten odkaz nade mnou právě v daném případě moc vysvětlující není. Jsou jisté náležitosti daňov/..., ale ty se vztahují na plátce DPH. Vy jako neplátce vůbec datum uskutečnění zdanitelného plnění nepíšete, dokonce nesmíte uvádět DPH, nebo podobné věci, protože by to mohlo uvést příjemce faktury v omyl a ten si třeba neoprávněně DPH na vstupu odečetl.
Vy vypisujete datum vystavení, datum splatnosti, přidáte text "firma není plátcem DPH"a částku uvedete třeba jako "celkem k úhradě"

eulalie*

To je fakt... tazatel ale vše řeší z pohledu toho svého zákazníka - tedy plátce DPH. A přitom by stačilo, aby vystavil fakturu, částky v Kč samozřejmě bez DPH, to se nikde na faktuře nesmí objevit, datum vystavení, datum splatnosti apod. A jak se s tím popere plátce DPH, ho už nemusí zajímat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]