Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám prosbu chci vědět jestli potřebuji mít praxi v oboru nebo být vyučen v oboru gastronomie abych získal odpovídající živnostenský list pokud chci provozovat bar. Bar je dva roky fungující kde mimo pochutin a tabákových výrobků je jen prodej nápojů alko a nealko. Tudíž žádná výroba jen nákup a prodej. Dělal jsem si i průzkum trhu. Bar je dobře umístěn v rušné části města, blízko centra. Bar má cca 45 míst k sezení.
Děkuji za odpověď s pozdravem a úctou Josef Bouška.
Zeptejte se na živnostenském úřadu. V každém případě musíte mít zdavotní průkaz. Neumím si dost dobře představit bar, kde kromě nápojů nabídnou hostům jen slané oříšky a slané pečivo. To není bar, to je nálevna. Zajímal by mě váš průzkum trhu. Pokud otevřete kuchyň, stačí když živnostenský list na "hostinskou činnost" bude mít někdo jiný, kdo bude ručit různým inspekcím za řádný provoz ( kvalitu jídel, hygienu apod). Ten také bude platit případné pokuty a sankce a tak je jasné, že to nebude dělat zdarma.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.