Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nárok na sanitku vs cestovní náklady

Od: mattyn* odpovědí: 7 změna:

Mojí známé našli rakovinu,pujde na operaci a poté bude jezdit na chemoterapie,z místa bydliště to má zhruba 70 km,má nárok na sanitku , nebo třeba na náhradu cestovních nákladů ,když ji bude syn vozit autem?po chemu ji zřejmě bude špatně a jezdit autobusem asi nepadá v úvahu?Je pojištěná u Všeobecné pojišťovny.A jak se o to případně žádá,jestli je nějaký formulář atd...?

Děkuji za odpovědi

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ještě je brzy na podobné úvahy. Paní, chudák, za sebou nemá ještě ani tu operaci. A nikdo neví rozsah onemocnění, výsledek operace ani, jak často ty chemoterapie následně budou.

Byla bych nejspíš pro hospitalizaci po dobu chemoterapie. V nemocnici se už za pobyt neplatí a navíc by se chudák pacientka po operaci nemusela harcovat tam a zpátky 140 km. Kdo ví, jak jí po tom bude, jak to bude snášet. Určitě by uvítala, kdyby si hned mohla lehnout do postele a odpočívat, než takto daleko cestovat.

Až bude paní mít po všem, ať se na to zeptá. Naštěstí jsem podobný případ u sebe ani v rodině neměla, ale za sebe, opravdu bych raději volila hospitalizaci, než se tlouci po náročném zásahu po českých silnicích. I klid pomáhá léčit. Jaga.

A kdyby bylo paní po chemoterapii nějak zle, co si s ní počít někde na silnici? V nemocnici by měla péči.

mattyn*
hodnocení

na chemoterapie by měla chodit,jednou nebo dvakrát za měsíc,taková léčba nějakou dobu trvá a pochybuji že by chtěla být třeba půl roku zavřená někde na onkologii dříve to tak asi bývalo ale dnes se spíše doporučuje pobyt doma ve známém prostředí,vedlejším účinkem je hlavně únava a zvracení a ztráta vlasů,to se dá zvládnout

sebod*

Sanitku jí napíše její praktický lékař. Ano, má na ni nárok. V případě, že bude jezdit opravdu jednou - dvakrát do měsíce, tak to snad doma zvládne. My teď něco podobného prožívá doma. Moje sestra šla v listopadu na banální vyšetření, kde u ní objevili rakovinu. Má už za sebou operaci, ozařování, momentálně leží v nemocnici a podstupuje chemoterapii. Není to žádný ufňukánek, ale zrovna dnes, když jsme spolu hovořily, tak mi řekla, že by nezvládla být doma. Je jí zle.

A všechny nás prosila, ať si dojdeme udělat vyšetření jak prsou, tak tlustého střeva, aby se na případný nádor přišlo včas. U ní to lékaři tady u nás trošku víc podcenili a ona se dostala do nemocnice už asi pozdě. Někdo se tady někde ptal, co by kdo udělal se zbytečnými 50.000,- Kč. Já bych zařídila sestře převoz k moři, to ona milovala. A tam bych s ní počkala na ten její poslední den...

mattyn*
hodnocení

Asi záleží na typu rakoviny,ona to má na krku,doktor ji nejdříve poslal (aniž by ji vyšetřil) k zubaři že je to od zkaženého zubu,ten zase řekl že musí na chirurgii a tak dále,až ji syn odvez do krajské nemocnice a tam teprve to zjistili,proto jezdí tak daleko,kdyby ji tam poslali hned už se mohla léčit,

V nemocnici být nechce,bolesti nemá(nádor nezasahuje do nervů),samozřejmě se zařídí podle toho jak jí potom bude, ale chce být co nejvíc doma ,jak to půjde,teď leží v nemocnici po biopsii,tak sháním informace,aby pak věděla na co má nárok a td.

mattyn*
hodnocení

Tak prý není u Všeobecné ale u Vojenské pojišťovny

hodnocení

0x

V minulosti jsem jezdil cca 70km na ozařování (ultrazvuk? na výrůstky v patě,tzv "ostruhy") jezdil jsem svým autem a po dodání kopie TP mi proplatili, stím že asi po půl roce (asi po nějaké revizi či kontrole) mi přišel dopis,že příště nic hradit nebudou,že jsem byl chodicí pacient a tudíž jsem na toto neměl nárok,ale jinak nic.Jo, ten návrh mi doporučila OL,že to mám zkusit,tak jsem zkusil!Jinak také VoZP (vojenská)

V totmo případě myslím,že minimálně nárok na proplacení jízdného busy ČAD či jiného dopravce (ICOM...) bude. zeptat se OL, či přímo na pojištovně (i když ta asi bude zkoušet že není nutno,jde o jejich zisk!)

jabraka*
hodnocení

0x

Když jezdím na hemodialyzu,mám k dispozici sanitku.Chemoterapie to samozřejmě vyžaduje také.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]