Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čas braní léků

Od: filips* odpovědí: 3 změna:

Dobrý večer, mám předepsaný zoloft-antidepresivum a doktor mi říkal, že si ho mám brát večer. Nevím ale jaká je ideální hodina. Šlo by to třeba o půl osmé? Večer je širší pojem, takže jsem teď v rozpacích. Chodím spát v deset, bojím se, že by to mohlo ovlivnit účinek. Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý večer, klidně berte prášek v půl osmé, na účinek to vliv nebude. Spíše si přečtěte příbalový leták, jestli se má brát prášek po jídle, při jídle či před jídlem, to má na účinek vliv, a podle toho se zařiďte. A pokud tam není napsáno užívání léku v souvislosti s jídlem, tak to bude jedno.

patronka*
hodnocení

0x

Zoloft nezpůsobuje ospalost, takže je jedno v kolik hodin, já ho beru ráno. Může se brát s jídlem i bez jídla. Lepší účinky podle mých zkušeností má lék s velmi podobným složením - Sertralin Genericon. Oba léky dost intenzivně potlačují emoce, jak negativní, tak i pozitivní, libido a snižují i práh bolestivosti. Účinky se projeví až po několika týdnech užívání.

Tyto léky se většinou berou ráno nebo ráno+večer. Mohou způsobit nespavost, ale také ospalost.

Zoloft a Sertralin Genericon jsou stejné léky. Každý výrobce má svůj název, ale léčivá látka sertralin je v obou těchto lécích stejná. Jediný rozdíl bývá v pomocných látkách, které napomáhají vstřebávání. Každá firma má jinak. Dále je rozdíl v doplatcích na léky --- velmi se liší u léku od různých výrobců, doplatky desítky nebo stovky korun u stejného preparátu.

Zoloft ---Pfizer S.r.l., Borgo San Michele (Latina), Itálie Pomocné látky Pomocné látky: dihydrát hydrogenfosforečnanu vápenatého, mikrokrystalická celulosa, hyprolosa, sodná sůl karboxymethylškrobu, magnesium-stearát, potahová soustava Opadry YS-1-7003 bílá, potahová soustava Opadry YS-1-7006 bezbarvá

SERTRALIN GENERICON - výrobce LABORATORIOS BELMAC, S. A., ZARAGOZA Španělsko,pomocné látky Pomocné látky jsou: Koloidní bezvodý oxid křemičitý, mikrokrystalická celulosa, sodná sůl kroskarmelosy, kopovidon, monohydrát laktosy, magnesium-stearát, potahová soustavy opadry Y-5-7068 bílá (hypromelosa 2910, hydroxypropylmethylcelulosa, oxid titaničitý E 171, makrogol 400).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]