Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ukončení pracovního poměru dohodou

Od: pepinojin odpovědí: 11 změna:

Dobrý den prosím mám dotaz , Našel jsem si po čtyřech letech nové zaměstnání v mistě bydliště ale nynější zaměstnavatel mě nechce pustit dohodou, chci odejít z důvodů dojíždění . prosím mám nějakou šanci? děkuji moc

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Doprava do zaměstnání není důvodem,

pro který by bylo možné pracovní poměr zrušit okamžitě.

Nezbývá než dát řádnou výpověď.

hodnocení

0x

Nechce-li se zaměstnavatel dohodnout na ukončení pracovního poměru k vámi navrženému datu, zbývá podání výpovědi z pracovního poměru. Podáte-li ji v únoru, PP skončí 30.dubna.

hodnocení

0x

V tom případě podejte výpověď a po dvou měsících jste volný, ať už stávající zaměstnavatel chce nebo nechce. Nebo budoucí zaměstnavatel do 1. 5. nepočká?

pepinojin
hodnocení

Děkuji to že je dvou měsiční výpověď vím ale já potřebuji nastoupit do nové práce od 1.3 tak že moc času nemám .Slyšel jsem že je nějaký paragraf na ( dojíždění - překážka v práci )? děkuji

Pokud jste byl schopen dojíždět do teď, tak vám to jako překážku v práci nikdo neuzná.

pepinojin
hodnocení

Ano nebyl problém ale když kolega končí za měsíc který mě vozil do zaměstnání tak nemám jak právě i proto sem scháněl novou práci zejména v místě bydliště.

hodnocení

0x

Zkuste se poohlídnout, zda byste za sebe nenašel náhradu. Myslím, že by pak původní zaměstnavatel nemusel dělat problémy a po řádném zaškolení vás pustil dřív.

chizuru*
hodnocení

0x

Prostě tam přestaňte chodit, však on vás za chvíli vyhodí sám. :)

iz*

To není dobrý nápad: Nový zaměstnavatel se s neloajálním zaměstnancem rozloučí ve zkušební době a tazatel pak nebude mít nárok na podporu. Původní zaměstnavatel navíc může vymáhat způsobenou škodu ...

hodnocení

0x

A řekl jste mu o důvodech? Zkuste mu vyčíslit, o kolik korun přijdete, o kolik víc času vám nynější dojíždění bez kolegy zabere, mohl by to pochopit.

uska*
hodnocení

0x

Vím, je to na prd. Zajděte znovu za zaměstnavatelem, sdělte problémy s dojížděním, že na ÚP určitě nebude problém sehnat pracovníka a zaměstnavatel může dotat od ÚP příspěvek. Oba byste byli spokojeni. . Bude-li trvat na svém, jen se slušně zeptejte, zda mu budete co platný, když celu výpovědní lhůtu mu promarodíte. Pokud mu to sdělíte dopředu a půjdete marodit, necítím to jako podraz. S novým zaměstnavatel se pokuste dohodnout, že by na ty dva měsíce vzal brigádníka. Nejlépe, kdybyste mu brigádníka dohodil sám. Víc mě nenapadá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]