Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Daň z příjmu

Od: aloisb® odpovědí: 4 změna:

Dostal jsem od organizace potvrzení o příjmu na základě dohody o provedení práce. Příjem byl zdaněn formou srážkové daně. Mám tento příjem zahrnout do daňového přiznání za rok 2014, ve kterém budu uplatňovat slevu na dani?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Za rok 2014 to jde. Spočítejte si, jestli to má smysl (jestli je co vracet). Hrozně mě ti zákonodárci baví. Nemine rok, aby všechno nepřekotili kůží dovnitř a kostma ven. Udržují národ v permanentní pohotovosti. Jakmile něco funguje, musíme to změnit! Chtěla bych hlavního strůjce změn udeřit aspoň jednou tupým předmětem.

doplněno 19.02.15 20:15:

danovetipy.cz/...

hodnocení

0x

Jak píše @inzinyrka. Máte tu "nepříjemnou možnost volby" uvádět v daňovém přiznání příjmy zdaněné srážkovou daní letos můžete, ale nemusíte.

hodnocení

Prošel jsem celý formulář daňového přiznání, ale rubriku pro zapsání srážkové daně jsem nenašel. Ta srážková daň je podle § 36 odst.2, písm. p) zákona a našel jsem rubriky na nějakou daň podle § 7 a 8 zákona, což je něco jiného.

Nyní jsem si teprve přečetl odkaz od nicka "inženyrka", kde je uvedeno, že se srážková daň dá vepsat do té rubriky podle § 7 zákona. Tak to zkusím.

hodnocení

Díky za odpovědi, zkusím to :o))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]