Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, budu velice rád pokud k tomuto dotazu který zde uvádím uvedete vlastní názor i Vy.Potřebuji poradit ohledně placení a přítelkyně.Zajímá mne vlastní názor a Váš pohled na věc.
Zhruba od 10.10.2014 jsem si sehnal pronájem bytu, ze začátku jsem byl rád že jsem dal dokupy první nájem a kauce, i tak to bylo problémové, domluvil jsem se s kamarádem který měl také částečný příjem a slíbil že bude platit polovinu nájmu.Předtím jsem bydlel u známého a to v domě kde byla zima a bez vody, v příšerných podmínkách.Bohužel jsem ani neměl práci.Stěhoval jsem se do úplně prázdného bytu jen s kuchyňskou linkou.Na začátek jsem si musel skrz nájem, zařízení a na kauci vypůjčit zhruba 20 000,-Kč od našich a od babičky.
A teď k problému, přítelkyně v té době chápala moji situaci i to že jsem chvíly bydlel s kamarádem kvůli nájmu, tak abych začátky zvládal, začátky byli těžké.Přítelkyně v té době měla vlastní bydlení, bohužel jí vyhodily a protože neměla jinou možnost tak jsem jí řekl ať se nastěhuje ke mne.Mne bude za měsíc 23.let, přítelkyni bude 20.let.
Nastěhovala se( 1.12.2015) a časem jí kamarád začal vadit,což bylo zřejmé.Nejhorší bylo že byla také bez práce.Já jsem jí jasně na začátku řekl že nemám na to abych ji živil- slušně, i to že mám určité závazky vůči rodině a že peníze musím splácet.Slíbila si že si najde práci a z výplaty mne náklady na jídlo vrátí.
Našla si práci a apelovala ať kamaráda vyhodím nebo ať mu slušně domluvím ať si najde vlastní bydlení, to jsem také udělal, pod nátlakem jsem se s ním dohodl a odstěhoval se.Přítelkyně apelovala s tím že bude mít příjem a že se budeme moci uživit a zaplatit i naše závazky.Kamarád se odstěhoval před Vánoci.
Bohužel v práci za měsíc skončila a pak si našla jinou, tam vydržela také zhruba měsíc.Nyní je bez práce a já jsem v práci musel také dočasně skončit, 25.2.2015 mám jí na operaci tak budu cca měsíc muset být v klidu a doma, jedná se o vážnější zákrok.
Problém je v placení a chodu domácnosti. Pokud by jste věděly že přítelkyně je bez práce a nyní má dostat poslední výplatu a půl cca 18 000,-Kč chtěly by jste v mém případě po ni peníze zpět? U mne bydlí cca dva a půl měsíce a za tu dobu nezaplatila skoro nic, i když peníze měla.Já jsem nekuřák a ona bohužel i kouří, to také něco stojí.
Když neměla na kouření, poprosila mne zda jí půjčím, to jsem také udělal.Zajímá mne vlastní názor a pohled na Vaši věc, kamarád se odstěhoval kvůli apelování ze strany přítelkyně, přítelkyně mne slíbila že mi vše vrátí a za celou tu dobu jsem si ještě půjčil pár tisíc od známých abychom měli na jídlo.
Nyní je bez práce a má před výplatou, neustále na mne apeluje že sem hnusnej že po ni chci peníze zpět za jídlo i nájem.Zajímá mne váš vlastní názor.
Já jsem jí řekl že bych finance nechtěl pokud bych nedlužil rodině a nepůjčoval si na to abychom měli na jídlo v době kdy by neměla kde bydlet a co jíst.
Musím podotknout že se živím obchodováním a musím se sakra otáčet, abych se uživil, tak jako asi každý v dnešní době.Finance máme každý zatím zvlášť, jídlo jsem za celou tu dobu kupoval já.
Pokud bych nedlužil rodině tak bych to zpět nechtěl, dohoda byla ale jasná.Je určité že když je i nyní bez práce tak bude i nadále zase nějakou tu dobu bez příjmů.Jaký je Váš názor?
Přítelkyně je zdravá, pracovat může ale musí chtít.Jak by jste situaci řešily Vy? Jde mi o to že jsme se nějak dohodly, ale s tou dohodou má nyní problém.Pomohl jsem jí a dva a půl měsíce platím celý nájem a jídlo, ale musel jsem si na to také vypůjčit.
Nyní když bude zřejmé že bude bez financí jelikož nepracuje tak musím do budoucna zase počítat s tím že to budu muset všechno platit já, spíš mne ale vadí že má problémy s domluvou kterou jsme společně sami domluvily.
Jak by jste situaci řešily Vy? Nejsem na prachy ale jde mne spíše o princip.Kdybych na to měl, rád bych jí živil.
Musím podotknout že tříkrát měsíčně oběd v Restauraci, nějaké to kino a podobně či hospodu platím ja, bez toho že bych to po ni chtěl.
nyní jsem po ni chtěl zpětně 2500 měsíčně na nájem a na jídlo 2500,-Kč, děkuji za odpoved.
Děkuji za Vaše názory
Jako první mě napadlo, že kamaráda jste si měl nechat a přítelkyni vyhodit. Chtít po ni zpětně peníze o kterých jste nikdy dřív nemluvil i když vám říkala, že si jen půjčí, jde podle mě těžko. Zbytečně se zadlužujete a ona z toho těží. Nic vám nedá, vysaje vás a půjde. Já vím, že je to hnusné co píši ale vážně si to myslím.
Dobrý den. Josko, přístup Vaší přítelkyně není v pořádku. Sám vidíte, že se na ni nemůžete spolehnout. Chyba byla i v tom, že jste na přítelkyni dal a vystěhoval kamaráda. Ten se s Vámi o nájem dělil. Ta slečna se k Vám nastěhovala a využívá Vás. Ale na druhou stranu - proč by to nedělala, když jí to umožňujete? Nemá práci, nepřispívá Vám na nájem a Vy jí ještě sponzorujete a dáváte na cigarety? Takových přítelkyň byste našel spoustu..Udělejte razatní opatření. Ať se přítelkyně odstěhuje, postará se o sebe sama a najde si práci. Chodit spolu můžete dál. Alespoň poznáte, jak moc o Vás stojí, jestli je vůbec schopná se postarat sama o sebe atd. Jinak ať si najde jiného sponzora a Vy se poohlédněte po nějakém spolubydlícím, který se bude na nájmu podílet a po děvčeti, které Vám nebude jen přítěží.
Radím stejně jako předchozí rádci - přítelkyni vystěhovat. Ale rozmyslela bych si, na kdy načasovat ten zásadní rozhovor. Za pár dnů jdete na operaci. To děvče není seriozní, není zodpovědné. Vy jí říkáte přítelkyně, ale je to jen pijavice. Skoro mám pocit, že v době, kdy budete v nemocnici a jí dojdou peníze na cigarety, prodá část bytového vybavení. Ale pokud jí vyšupnete teď hned, může se s nějakým rezervním klíčem vrátit a jako pomstu napáchat ještě více škody.
Dobrý den, co jste si domů nasadil, tak to máte. S kamarádem byste byl na tom finančně lépe, zato byste byl asi bez pravidelného sexu, když to musím napsat takto otevřeně. Pohled na věc má dvě stránky - pokud by byla jistota, že se v budoucnosti bude o vás umět postarat i přítelkyně, prosím, tak ji klidně ten dloužek odpusťte. Ale do vztahu nemůže pořád investovat jeden, zatímco ten druhý se jen veze. A na mě vaše přítelkyně působí, jakože se jen pohodlně veze. Už jen to, když neměla na cigarety, tak jste jí půjčil. Když nemá peníze na jídlo, nemá vaše přítelkyně ani kouřit. To je základní poučka pro toho, kdo chce se naučit vycházet se svými financemi...
Když to shrnu, tak dokud jste dával peníze, tak jste byl přítelkyni dobrý. Teď, když se začínáte cukat, je na Vás hnusná, i když jste se na tom předtím domluvili. Vrchol je, když nemakačenko chce peníze na cigára od jiných.
Fakt chcete žít s takovou osobou, která nemá zájem pracovat, abyste se měli lépe, a dělá si z Vás dojnou krávu?
Přestaňte financovat kina, obědy a její cigára a uvidíte, jak se projeví její pravý charakter, který už už leze na povrch. A upřímně bych řekla, že už to nebude mít dlouhého trvání.
pokud chcete spolu žít měli byste si vycházet vstříc v dobrém i zlém a pokud se jeden z vás dostane do potíží měl by mu ten druhý v rámci svých možností pomoci
pokud se vaše přítelkyně nechává od vás vydržovat a vy jí to trpíte je to váš boj pokud se ale ne vlasní vinou dostanete do zdravotních problémů a přítelkyně kašle na to vám pomoci tak jí kopni do zádele způsobem že se zastaví až v druhý vesnici protože to není přítelkyně ale vyčůranej finanční vysavač
Všem děkuji za rady, je pravda že situaci už řeším déle.S přítelkyní jsem se snažil promluvit, bohužel se u toho hádáme.
Nyní bude mít výplatu a uvidím co z toho bude, pokud zaplatí tak to bude v pořádku, pokud NE tak i zde tato verze je, že neuvidím ani korunu, hold je to i moje blbost že jsem tak důvěřivý.
Je to můj problém a tak si ho budu muset také sám vyřešit a vylízat, spíše mne šlo o princip a o názor protože přítelkyně tvrdí že chtít po někom nějaké náklady zpátky je špatné, předem jsme se o tom už ale v prosinci bavily a upřímne řečeno za chvíly to už bude čtvrt roku.
Časem tedy sem napíši jak to dopadlo, hlavní bude aby si našla práci a abychom zatím doteď doma měli pevně stanovené nekompromisní zásady a pravidla.
Co můžete udělat hned - nic domů nekupovat, sníst všechny zásoby a týden se stravovat mimo domov. Ručím za to, že přítelkyně se odstěhuje sama neboť hlady to nevydrží.
Ještě před tou Vaší operací bych to, být Vámi, ukončila. Jen Vás vydírá a zneužívá.
Klidně bydlete dál s kamarádem,když se s Vámi dělí o náklady.
Tahle vyžírka se s Vámi nechce dělit o nic. Co si vlastně představuje - že někde bude moci bydlet a jíst zadarmo? Je zdravá a pracovat může. Pokud nesežene hned práci na stálo, ať vezme aspoň brigádu. Je to asi pořádný vyčůránek a nemakačenko, vyhodili ji z předchozího bydlení, po měsíci skončila v práci, proto skočila na jednoho troubu /promiňte/ a myslí si, že u něj bude zadarmo bydlet a jíst.
Navíc Vám nadává, že jste hnusnej. A vy ji za to berete do restaurací a do kina. Vy byste opravdu zasložil klackem po hlavě, aby se Vám konečně rozsvítilo.
Peníze asi už budete muset oželet, když na to nemáte žádný dlužní úpis, ale hlavně do ní necpat další. Jak už někdo psal, když to nepůjde po dobrém, vyměnit zámek a vyndat jí těch pár hadrů přede dveře. Jinak, až budete měsíc po operaci ležet a potřebovat mít klid, nebude Vás tam nikdo otravovat, kouřit Vám tam, nervovat, jak jste hnusný a pumpovat z Vás další peníze.
Tohle je vypočítavá dorota, není to žena, se kterou byste se mohl dočkat pěkné budoucnosti. Pošlete ji do pryč, ať zase oblaží někoho jiného. Jaga.
Když to shrnu, není u přítelkyně moc pozitivní minulosti.
Z nájmu ji vyhodili. Tady je důležité položit si otázku - proč?
Z jedné i druhé práce odešla, nebo nevyhovovala zaměstnavateli? Můžete jí věřit, jaké důvody uvedla?
Váš kamarád se kvůli ní musel odstěhovat. Pro Vás nelehká situace, dostal jste se do pozice člověka, který nedrží slovo.
Měla by být na Vás hodná a slušná, když jste jí poskytl azyl. Myslím, pokud si přečtete ještě jednou, co jste sem napsal i odpovědi, tak si rádcové nebudou většinou protiřečit.
Já bych jenom doporučila, hlídejte si svoje finance. Kontrolujte si, kolik máte peněz v peněžence. Nakupujte jenom to nejlevnější a co nejméně. Mějte rezervy, třeba v kanceláři, u babičky apod.
S čím jdete na operaci? Nebudete potřebovat pomoc? Možná s tím moc nepočítejte, že se o Vás postará, ale dejte jí šanci. Prověříte si jí, i když máte již skoro jasno. Počkejte, jak se zachová, až nebudete moci. Pak uvidíte její charakter a rozhodnutí bude lehčí.
Každopádně mějte někoho na zavolání poblíž, kdo Vám po návratu z nemocnice pomůže.
Během nemoci budete mít čas pozorovat a zhodnotit její chování k Vám. Znáte systém zašmodrchaného provázku?
Kdy tchyně dala budoucí snaše klubko zauzlovaného provázku a mladá měla prokázat smysl pro pořádek a trpělivost. Až budete nemohoucí, tak přítelkyni požádejte o nějakou službičku a uvidíte její vztah k práci, povinnostem, péčí o nemocného atd..
Napíšu jak jsem to s přítelem Italem měla já. Pronajmuli jsme si v Melbourne malý byteček 2 + kk stál 25 dolarů na týden, každý týden jsem mu musela dát 12,5 dolaru na nájem, když bylo placení za energie tak taky fifty fifty. Byt byl prázdný, koupila jsem postel a povlečení za 100 dolarů a on starou lednici starý stůl a 2 židle. Jinak tam nic nebylo. Já brala 38 dolarů týdně, on 80 dolarů týdně. Nic mi nedaroval, všechno chtěl napůl. Je fakt, že jsme často jezdili jeho autem benzin vždycky platil on, někdy mě pozval do snack baru na hamburger, ale příště jsem musela platit já. Z toho co mi zbylo z výplaty z toho jsem se živila a ještě jsem dala každý týden 10 dolarů do banky. Jemu vařila sestra a k ní chodil 2xdenně na jídlo. Je fakt, že jsem si třeba vařila 1 kg rýže jen tak se šunkou, nebo těstoviny. Byl dost lakomý a to mě vadilo, ale byl hodný, na trvalý vztah to nebylo a taky to skončilo. Vzít si mě nechtěl, nakonec si vzal Čínanku a dobře mu tak. Viděla jsem jeho dva kluky vypadali jako Čínani. Od té doby mám k Italům averzi, mám zafixovaný, že jsou to lakomci.
Dobrý den,
ať se snažím ze všech stran přítelkyni chápat - nebudu tady rozebírat to, že vás nejspíš jen pořádně využívá.. Co by mě nejvíc vadilo je to, že po vás chtěla, abyste vyhodil spolubydlícího - to podle mě dost vypovídá o její povaze a především proto, že toto po vás chtěla a vy jste to pro ni udělal, tak už proto by jí teď měla hanba fackovat a snažit se podílet na chodu domácnost. Další fakt, který mě zarází je ten, že nevydrží v žádné práci déle než měsíc... Tohle jsou dva velké otazníky, nad kterými byste se měl pozastavit a ucelit si o ní obrázek.
Hodně štěstí v rozhodování.
L.
Všem děkuji za rady
Je pravdou že jsem jí to včera řekl narovinu, jak to bude jestli u mě chce dále žít ale moc dobrý pocit z toho nemám.
Co jsem zjistil tak je vychovaná dost zvláštně, její mamka jí tloukla od malička do hlavy že chlap pokud chce ženskou tak se musí taky starat a všechno za ni cálovat, a chlap který se nestará není chlapem.
Podle mého názoru toto přísloví zas tolik není pravda, sice v určitém slova smyslu ano, ale všeho moc škodí.Pokud spolu žijí dva mladí lidé, měli by si navzájem pomáhat a podporovat se.Náklady hradit napůl.
Už z toho principu že jsem jí pomohl když neměla kde bydlet by se ke mě měla chovat o to lépe.Bohužel to ani moc nepociťuji.
Ještě k doplnění její práce, v první práci nevydržela prý že ji tam pomlouvaly tak prostě dala výpověď s tím že ji nabízely kousek od našeho bytu druhou práci.Jedná se o hospodu, hrnula se tam ale i já jsem jí říkal že tam dlouho nevydrží.
Jedná se o hospodu, klasická nalejvárna, nonstop.Práce dlouhá, dvanáctky, někdy i 14.hod směny.Peníze nic moc a z práce chodila pokaždé ještě podrážděnější a hnusnější.Hosté kteří se tam naprali jsou často vulgární a na tuto práci jentak nikdo nemá, nemluvím o těch hlavně nočních směnách.
Děkuji za všechny odpověďi, potvrdil jsem si i můj názor že by ve vztahu každý měl platit polovinu.
Nyní má přítelkyně dostat cca ještě 13 000,-Kč, dnes dostala 3500,-Kč a 3000,-Kč mne zpětně dala.
Pokud bych to bral razantně tak za ty tři měsíce kdybych to počítal až na koruny projedla cca 9000,-Kč a na nájem chci 2500,-Kč což je krásná cena v dnešní době a hlavně teď v zimě.
Za ty tři měsíce to činí cca 16 500,-Kč.Nyní když mně 3000,-Kč dala a 13 000,-Kč ještě dostane přemýšlím jak to udělat.
Vím že nyní je bez práce a tak ani nebude mít dopředu žádné finance, jak by jste to udělaly Vy?
Chtěly by jste po ní skoro všechno? Řekněme cca 10 000,-Kč a ať si 3 000,-Kč nechá na svoje potřeby?
Jedná se o to že jsem dost dobrosrdečný, všechny finance jí nevezmu, bojím se ale abych se na tom další měsíce nevezl.Řekněme to tak že měsíčně po ni chci cca 2500,-Kč na nájem a 3000,-Kč za jídlo . vcelku 5500,-Kč.
V této ceně má neomezený proud,vodu teplo a i jídlo.Neustále jsem doteď dokupoval vše od kuřecího masa přes vepřové,krkovici téměř vše.Na jídle jsem nikdy nešetřil, jsem vyučený kuchař i když v oboru nedělám a živím se obchodováním.Na jídlo ale nedám dopustit takže i jednou denně min.teplé jídlo a pořád je doma něco uvařeno.
Nedávno jsem si ještě pořídil psa, který jako 5.měsíční štěně dá taky pěkně zabrat ... Hlavně s tím kousáním věcí ,ponožek,nábytku a všeho možného..
Je mi jasné že pokud se nezmění a nenajde si práci tak problémy ohledně financí s ni budu pořád řešit, musí pracovat to je základ.Jak by jste nyní situaci řešily Vy?
Pokud by měla ještě za pár dní dostat 13500,-Kč? Zhruba 12. tisíc by Vám dlužila skrze minulé měsíce a nyní by byla bez práce?
Nyní to je těžké, zda po ni chtít a kolik, zda si jí nechat doma nebo ji vyhodit.. Asi by neměla kam jít, ale pokaždé se dá něco najít...
Bojím se toho aby si se mnou nevytřela doslova časem zadnici, pokud to tak s prominutím řeknu.Finanční stránku řeším nyní ale to jsou finance za předchozí 3.měsíce a teď co dál...Jak to udělat, zda ji dát možnost, jak s její výplatou a tak...
Pokud ji vezmu z pohledu vlastností, tak někdy je až moc hodná, ale někdy opačně.Dost rychle se urazí, dokáže být i pěkná potvora ale pokud vychladne tak je zase v pořádku.
Někdy je plachá a podrážděná a jindy zase rozjetá a klidná.Bojím se ale toho aby mě nevyužívala a vůbec nevím jak to zařídit.. spíše bych na to nechtěl doplatit...
Teď se pouze rozhoduju zda ji vyhodit nebo dát šanci. a jak to udělat finančně..Pokud ji vyhodím bude klid a bude se muset postavit na vlastní nohy, pokud ji dám šanci tak bych musel dát jasná pravidla a nahnat někam prostě do práce, tak aby pracovala a měla pravidelné příjmy...
Trochu mě někdy i vadí že nemyslí na budoucnost, dnešní holky jsou jiné a málo která to má v hlavě srovnané, holky dnes nevědí co chtějí a nejraději by seděly doma a nic nedělaly, bohužel doba je zlá a zlatých a hodných lidí málo...
Tak váhám jak to dále udělat...
Zpětně bych nikdy po nikom nic nechtěl - pokud by mi to nenabídl sám...
Neměli jste dané podmínky na začátku, nemůžete chtít zpětně. Teď jste se nějak dohodli, udělali čáru za minulostí a můžete spolu žít. Pokud budete chtít "vymáhat dluhy" - nejste už její partner, ale ten, kterému něco dluží...
Nevypadáte na zamilovaného - být na vašem místě, rozhoduji se, jestli si se s ní rozloučit natrvalo nebo s ní žít podle daných pravidel "od teď" a žít jako spolubydlící...
Mam na to stejny nazor, ze chtit po ni zpetne jeji dluh se mi moc nezda.. Pravidla jsi nastavil az ted a dosud jsi to i s nevoli tak nejak toleroval..Chce to opravdu si spolu sednou, zopakovat pravidla ziti ve dvou.. Prijde mi divne, ze tohle s ni vubec musis resit, melo by to byt samozrejme, ze se delite co to jde..Prijde mi divne, ze te rovnou vyuziva atd..Co bude dal pokud uz to takhle ma hned od zacatku...Taky jsem poprve zacala kdysi zit s pritelem, nyni uz manzelem a ac on ma VŠ, plat proti me pohadkovy, platil vsechny restaurace a milion veci, tak ja jsem to zase vracela jinak co jsem mohla.. Nebyla jsem pijavice a snazila jsem se do spolecne hromadky vzdy prispivat svyma silama a nedavno po letech mi s usmevem rikal, ze to se mu na me zamlouvalo, ze nejsem prave ta pijavice, ktere casto potkaval..
hele dělá ta tvoje aspon něco? uklízí pere žehlí nebo to děláš taky ty?
promluv si sní a v klidu jí řekni že pokud spolu chcete bejt a bydlet musí se snažit i ona že v dnešní době to neni jednoduchý a ty sám to prostě nemáš šanci finančně vše utáhnout prostě jí zkus dát poslední šanci
no a pokud jí to nedojde - a já myslím že ne tak se sní rozejdi a najdi si jinou neb s toudle bys měl v životě jen trápení a časem by si se sní stejně rozešel
Ono je dobře nekomu pomáhat,ale ten dotyčný můsí si toho vážit.Pokud své přítělkyni budete dál tolerovat takové chování,tak budete na tom zle.Holka nemá charakter na práci a na slušné jednání s Vami,za co si jí vážite -za to že vam domluvila vyhodit slušného kamarada?Taky neměl kam jít,a jí to bylo jedno-hlavně,aby ona se měla dobře...Jednou by mohla jednat tak i s vami,ne přemyšlel jste o tom?...Bude jí jedno,zda jste v těžké situaci,zda potřebujete její soucit a pomoc.Časem,když se z vás se staně dospělějši muž,a začnětě srovnávat sve devče s devčaty,nebo manželky svích přátel,otevřou si vam oči a budete litovat sam sebe,a zněchuti se vám život s takovou partnerkou,a bude vám z toho nanic.Život je vělmi kratký na to,aby člověk žíl v potížích,které si pustil sám do svého soukromi.Přěmyšlejte o tom,dokud není pozdě...Chcete být št´astný nebo nešt´astný do budoucná?...Podle toho se rozhodujte!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.