Nejste přihlášen/a.
Zajímalo by mě zda na někoho z Vás kdo pečujete o osobu blízkou přišla kontrola z pracáku a ptala se na co využíváte a zda nezneužíváte příspěvek na péči který pobírá ten o kterého pečujete.K jedné mojí známé totiž přišli a teť čekám kdy přijdou k nám.
To se mi ještě nikdy nestalo. Komise složená ze 2 žen k nám přijela tehdy, pokud babička požadovala zvýšení příspěvku na péči. Aby posoudily, co všechno už nezvládne. Předem si domluvily termín.
Babičku vozívám k lékaři. I když poslední dobou jsem to kapku zanedbala. Nic jí není, nestěžuje si. Když jsem s ní na kontrole, doktorka ji vidí, prohlédne, zváží..., takže vidí, že babča zanedbaná není. Jak se vaše známá o svého blízkého stará? Pokud by něco zanedbala a zjistila to lékařka, asi by mohla kontrolu poslat. Jinak jsem se s tím nikdy nesetkala a ani o tom neslyšela ve svém okolí. Jaga.
Zatím mi kontrola nepřišla, když jsem byla měsíc v nemocnici, běžel manžel (jak je psáno) do 8 dní příspěvek zrušit, úřednice na něj koukala jako na blázna, sice je to správné ale není moc těch co to dělají. Mojí pečující osobou je manžel (nechodí do zaměstnání), dále si nechávám potvrzení o zaplacení pedikérky, masérky, fyzioterapeuta. Snad bych tou kontrolou prošla. Myslím, že pokud příspěvek bere matka co ne chodí do zaměstnání ale o dítě 24h pečuje, je to v podstatě její plat za péči (tak to vidím já, kdoví, co úředníci)
doplněno 19.02.15 16:51:Bruno, dík za zákon konečně vím, proč mi zpětně zaplatili i můj pobyt v nemocnici. Nastoupila jsem 31.11.2014 a domů šla 29.1.2015 nesplnila jsem tedy měsíc hospitalizace. Doufám, že to chápu dobře,už mám napsaný dotaz na úřad ještě, že jsem to neposlala, zas bych byla za blbce.
doplněno 19.02.15 16:55:Cesmíno příspěvek na péči o osobu blízkou není na stravu a na oblečení, na to pozor. Můžete z něj třeba platit asistenta aby si ta dlouhodobě pečující osoba oddychla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.