Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna pracovní smlouvy zpětně

Od: ol* odpovědí: 3 změna:

Prosím o radu.V červenci2008 mi byla zvýšena mzda.Po 5 měcících jsem měla zákl.mzdu sníženou o 500,-Kč.,aniž by mi někdo něco oznámil.Nekontrolovala jsem to a vlastně na to přišla,až nyní.Chtěla jsem dodatečně vrátit Kč.Prý jsem neměla na tolik nárok,prý se spletli..Smlouvu chtějí nyní změnit a ponížit o 500,-.

Má zaměstnavatel právo snížit mzdu,ačkoli nenastala žádná změna v zaměstnání a je povinnen vrátit zpětně Kč dle smlouvy?

Děkuji.O.Marková

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dusatka*
hodnocení

3x

Vážená paní Marková.

Smlouvu zaměstnavatel jednostranně měnit nemůže. Ovšem může nastat taková situace, kdy mzdový výměr není součástí smlouvy, a v tom případě ho může zaměstnavatel změnit jednostranně. I v takovém případě vám musí předem mzdový výměr předat.

Podle všeho tedy máte nárok na doplacení mzdy.

Držím palce.

olina66*
hodnocení

Pokud mi bude chtit zaměstnavatel dát podepsat novou smlouvu s nižším základem,musím souhlasit,Děkuji.Marková

dusatka*

Po právní stránce souhlasit rozhodně nemusíte a nic podepisovat nemusíte. Ovšem on se vám samozřejmě může mstít, to je věc jiná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]