Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Práce u pohřební služby

Od: straspytel odpovědí: 8 změna:

Jako nezaměstnaný jsem dostal nabídku pracovat u pohřební služby. Když se omluvím, že jsem slabá povaha, budu vyřazen z evidence? Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Zajděte si do toho ústavu a dejte řeč se šéfem. Pak se vám udělá slabo a na zvracení a dostanete od něho razítko, že se nehodíte.

hodnocení

3x

Musíte projevit dobrou vůli a zajít na budoucí pracoviště. Ukázat, že jste zájem měl, ale... Když budou vidět, že se nehodíte, určitě to ÚP pochopí. Ta namalovaná paní, která tam sedí, by to třeba taky dělat nemohla. Ale jinému to přihraje.

Ona ta smrt je pokaždé jiná. Když nám před lety doma zemřela manželova babička, dokázala jsem ji celou umýt a ustrojit do jejích svátečních šatů. Byla, jako když spí. Sousedem to mlátilo ve stodole. Prý se bránil, měl sedřené prsty a úplně srolovanou kůži na zádech, jak se snažil postavit. Oči vykulené a tekutina mu šla ze všech tělesných otvorů. Vlastní rodina ho nemohla ani upravit, všem bylo zle, zvraceli. A všechno pak bylo na pohřebácích. Takže on to opravdu každý dělat nedokáže.

Někdo si myslí - zvládnu to - a pak je to najednou děcko, nebo člověk přejetý vlakem nebo páchnoucí bezdomovec - a všechna předsevzetí, jak to zvládnu, jsou v trapu. Každý nevypadá jako když spí, smrt většinou lidi změní. Když se na to necítíte, rozhodně to neberte. Byl byste z toho ve stresu. Vedení pohřební služby to pochopí a poté jistě i ÚP. Jaga.

hodnocení

3x

Nejdříve si u pohřební služby zjistěte o jaký druh práce se jedná. Nemusí to být hned práce s mrtvými. To opravdu nemůže dělat každý. Podle toho se pak rozhodnete a sdělíte to na ÚP.

pohanka*
hodnocení

1x

Záleží, jaká to bude práce. Viděla jsem i inzerát na administrativní práci - sjednávání pohřbů.

Taky pravda. :)

junkers*
hodnocení

0x

Tady na to bacha! ÚP se tě velmi rád zbaví, a vylepší si tak statistiku. Jestli jsi na to už kejvnul, tak tam musíš aspoň pár dní odpracovat, nevymlouvat se, a vypadnout odtamtud z jiného důvodu, než že tu práci nechceš.

hodnocení

0x

Hm...dneska je potřeba bát se živých. O hodně horší je práce pro personál na LDNkách.

aaaaaaa*
hodnocení

0x

Zvykneš si na všechno i na mrtvé, ty nic už nepotřebují, opatříš je jako věc. Uděláš jednu mrtvolu a pak už to půjde jak na páse ani ti to nepřijde, neboj se toho. Práce bude dobře placená, bud rád, že jí máš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]