Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká bude výplata?

Od: pinkbunny* odpovědí: 7 změna:

Čauky,

chtěla bych se zeptat, v mzdovém výměru v nové práci mám uvedenou větu ,,základní měsíční mzda ve výši: 10 000Kč Bruto´´ . To je hrubá nebo čistá? A co je to to Bruto? :D

Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

3x

Bruto znamená hrubou mzdu.

Mzda se sjednává a ve mzodvém výměru uvádí v hrubém.

Minimální mzda činí 9.200 hrubého.

Zaměstnavatel musí strhnout a odvést zdravotní (450 Kč) a sociální (650 Kč) pojištění, čistá mzda pak bude 8.900 Kč.

pohanka*
hodnocení

0x

10 000 Kč je hrubá mzda, čistá mzda bude ve výši 8 900 Kč, pokud nemáte nějaké odpočty.

doplněno 19.02.15 09:01:

Minimální mzda je jak uvádíte 9 200 ale hrubého. Čistá mzda z minimální mzdy 8 188 Kč.

pinkbunny*
hodnocení

a kdyź je minimální mzda 9200 tak jak mohu dostat 8900?

ohneta1
9200 hrubého
danys*

Buďte ráda, máte rozdíl mezi hrubou a čistou mzdou pouze 1100kč.. já to mám zhruba 10x tolik, takže ze svých peněz ještě sponzoruju nějakou tu menšinu. A to pak člověka "baví" do tý práce chodit:-D

Bavilo by Vás to za 8900 čistého více?

majsterjoe*
hodnocení

0x

No a některé firmy k tomu dávají prémie, nebo peníze na ruku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]