Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
měl bych dotaz - V listopadu jsem získal zaměstnání, ale zapoměl jsem tuto skutečnost nahlásit na ÚP. Nebyl to nějaký nekalý úmysl, ale zkrátka moje blbost, byrokracie je pro mě jak kříž pro čerta. Je to velký problém, tak dlouhou dobu neohlásit změnu stavu? Jak se v takové situaci ÚP zachová?
Děkuji za případné odpovědi, T.
Mám trvalé bydliště v jiném kraji a moc tam nejezdím. Ale byl jsem tam po vánocích a žádný dopis nepřišel. Oni na ÚP zjistí sami, že si člověk v evidenci našel zaměstnání?
Nezjistí, ale vyřadí tě po čase. Trvalé bydliště se vyplatí mít tam, kde bydlíš, dnes je to jednodušší.
Jinak tam zajdi, řekni, že jsi zapomněl, zákon na to má nějaké postupy, nic strašného to není.
Já pořád nevím, co "všichni máte" s tím trvalým bydlištěm. Před registrací na ÚP jsem se na to ptala, a není třeba hlásit se tam, kde je trvalé bydliště. Naopak mi paní řekla, že je lepší hlásit se tam, kde se vyskytuji - kvůli schůzkám, dokládání různých dokumentů apod. Nebo to platí jen v rámci kraje? (bydlím i mám trvalé bydliště v jednom kraji) - asi to tak bude, protože to tu nevidím poprvé, že někdo má problém s ÚP, protože je registrován v místě trvalého bydliště...
doplněno 19.02.15 07:38:Ivzez, díky
Zákon zná pouze trvalý pobyt,
nikoliv trvalé bydliště.
U Vás hrálo roli, že šlo o stejný kraj.
Podle § 24 zákona o zam/... musí uchazeč osobně požádat o zprostředkování zaměstnání krajskou pobočku úřadu práce, v jejímž územním obvodu má bydliště. "Bydlištěm" míní zákon místo trvalého pobytu občana/uchazeče.
Dobrý večer.
Až to zjistí budou sepisovat protokol a plno papíru kolem,aby se neřeklo,že tam nic nedělaj a vyloučí Vás z evidence.Za půl roku se můžete opět přihlásit.Na ÚP snad musíte docházet/dojíždět/,ne?Sami to nezjistěj.
No mně jde spíš o to, jestli mi hrozí nějaká pokuta, právní problémy, když jsem tam nástup do zaměstnání neohlásil. Jestli vznikl problém, že za mě poplatky odváděl zaměstnavatel i ÚP, apod.
Pokuď jste nepobíral nějaké dávky od ÚP tak pokuta žádná není.Na zdravotní pojišťovně musíte dát potvrzení ,že nejste vedený na ÚP.
Ne, dávky jsem nepobíral, je mi jasné, že v takovém případě by to byl větší "průser". V září jsem skončil s VŠ, šel jsem na ÚP a od 1. Listopadu jsem začal pracovat. Jen mě asi trochu děsí ta omýlaná formulace "Nutnost nahlásit se nejpozději v den nástupu do zaměstnání". V tu dobu to bylo tak hektické, že jsem na nějaký ÚP vůbec nemyslel a uvědomil jsem si to po dost dlouhé době.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.