Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motání hlavy

Od: elina* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

už asi týden mám problém s tím, že se mi točí hlava pokaždé, když se zvedám z lehu nebo když si lehám. Taky když sedím delší dobu v jedné pozici. Je to velice nepříjemné, když se mi to stalo poprvé a zvedla jsem se z postele, běžela jsem zvracet na záchod. Jinak se cítím normálně, zdravě. Nemáte s tím někdo zkušenost? Nevíte, čím by to mohlo být?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lucie*
hodnocení

3x

To motání lékaři názývají závratě a já s tím ležela týden v nemocnoci(došlo to až tak daleko)Je to nízkým tlakem,ale na nízký tlak ještě nikdo nic nevymyslel...i změny počasí na mě působí.Tradiční kafe nebo panáka,tak s toho je mi potom ještě hůř.Pomohl mi jedině sport,hodně pít,občas dvě deci-coca coly zero nebo ionťaku.Potom to bývá od krční páteře,chce to pravidelně protahovat,cvičit(dostala jsem i leták se cviky).Také nedělá dobře pracovat v hluku nebo vedle strojů co způsobují vibrace.Také to může být od uší,dělali mi kontrolu uší-stříkala se studená a pak teplá voda pod tlakem do ucha a to vyvolalo během chvily závratě a skoumali,zda je vše o.k.

elina*
hodnocení

Oj. Mockrát děkuju za komplexní odpověď, budu se podle ní určitě orientovat při řešení.

Přeju hodně zdraví a hezký den :)

duha*

Ano může to být od uší říká se tomu Menierova choroba , léčím se s tím už třetí rok a úspěšně.Je však zajímavé že každý to má na nízký tlak a tím jsou všichni hotovy,chce to však jít do důsledku protože tato nemoc s člověkem zatočí,vím o čem mluvím.

hodnocení

2x

Myslím,že je to nízký tlak

nemoci.vitalion.cz/...

eulalie*
hodnocení

2x

Nízký tlak? Když ležíte, nesmíte vstát prudce, ale opatrně a pomalu.

elina*
hodnocení

Děkuju za tip i odkaz výše, ty příznaky tomu dost odpovídají.

Ještě mě napadlo, před několika lety jsem řešila potíže s krční páteří, klasická bolest hlavy, malátnost, vyřešily to rehabilitace. Nemohlo by to znovu souviset s tímhle?

Pokud je to skutečně tlak, tak ne, ale jinak ano.

zwiki*
hodnocení

0x

Dobrý den.Jak píše Lucie -od uší a od krční páteře.Mám občas podobné příznaky.Podívejte se na tinktury od Naděje.

elina*
hodnocení

Podívám, díky za tip :)

joudic*
hodnocení

0x

souhlas s nizkym tlakem, jinak co pitny rezim, pijete dost?

elina*
hodnocení

Určitě by to mohlo být lepší, znáte to :))

2kedar*
hodnocení

0x

Na nízký tlak to opravdu vypadá. Já se s tím potýkám celý život.

Pokud se Vám dělají mžitky před očima, tak je to takřka na 100% .

Když mi doktoři měří tlek, tak se mě pravidelně ptají, jestli mi není blbě... :)

Není, chce to po ránu pooomaličku a v klídku se "vyplazit" z postele... Žádný spěch.

Lidé s nízkým tlakem se dožívají vyššího věku. Moja babča to bez dvou let vydržela do stovky.

Mamce je přes třičtvrtě století a na horách by mě uhnala. *palec*

A všichni máme (resp. jsme měli) nízký tlak.

Údajně pomáhají banány a hořčík.

elina*
hodnocení

To je zajímavé, protože když mi tlak před pár měsíci kvůli zákroku měřili několikrát denně, byl spíš vyšší, pokud už se nějaká odchylka objevila. Ale je pravda, že v té době nebyly ještě po motání hlavy ani známky.

Z postele se každopádně od prvního zážitku valím opravdu pomalu :)

Děkuju za odpověď!

2kedar*

Vyšší tlak měřený při nějakém vyšetřením ve špitále může být klidně Tzv. "syndrom bílého pláště" :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]