Nejste přihlášen/a.
Zcela určitě záleží na místě bydliště. Na venkově vím o zařízení, které bere do 1 měsíce od podání žádosti. Problém v dnešní době není pouze v čekací době, ale záleží i na výši důchodu. Naše příbuzná pobírá důchod 7.6OO,-Kč a žádost do domova důchodců ji odmítli s tím, že berou lidi s nejnižším důchodem 9.5OO,-Kč a na to by ona neměla. Vůbec neví, co bude dělat, až bude opravdu bezmocná, je z toho velmi nešťastná. Má jednoho syna, který žije daleko a nepřipadá v úvahu, že by se o ni dokázal postarat. Toto je, myslím, velice ožehavé téma, o kterém se nikde nepíše a od kterého dávají vlivní, kteří pro to mohou mnohé udělat, ruce pryč.
Zjišťovala jsem si to, protože doba, kdy bych mohla domov důchodců potřebovat, zas až tak v nedohlednu není. Na obv. úřadu, tedy na mé radnici, mi paní, která domovy důchodců obhospodařuje, řekla, že žádost se dává do knkrétního domova, kde je posouzena a řešena. V každém mají jiné podmínky a jiný počet míst. Je potřeba se zajít zeptat tam. Sice za optání nic nedám, ale už jsem tam nešla. Stačí mi tato informace. Zeptejte se na místě, kde vám dají pravdivou informaci. Na radnici.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.