Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výplata přišla 2x

Od: skib odpovědí: 10 změna:

Ahoj,

jsem zaměstnán přes agenturu práce, dneska mi přišla výplata na účet a je tam 2x - úplně ta samá. Volal jsem do banky a prý to není žádná chyba, prostě to tak přišlo.

Co teď?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Nahlásit zaměstnavateli /tedy agentuře/, stejně by se na to přišlo a pak byste byl popotahován pro bezdůvodné obohacení. Takhle si získáte pověst férového chlapa. A je i možné, že se brzy dočkáte zařazení z agentury mezi kmenové zaměstnance.

A ještě mě napadlo: Nemakal vy jste celý měsíc za dva? ;) Jaga.

hodnocení

1x

ozvat se agentuře, že došlo asi k omylu jinak můžete mít problémy se zákonem

iz*
hodnocení

0x

Já bych to rovnou poslala zpět

na účet, z něhož platba přišla.

kutululu
hodnocení

0x

Jak píší ostatní, určitě o tom informovat agenturu. Z jejich strany se jedná o chybu, na kterou by časem přišli a mohl byste z toho mít problém, kdybyste je neupozornil. Mě se to samé také stalo, když jsem chodila na brigádu, pak jsme se domluvili, že další měsíc mi buď nepřijde žádná výplata a nebo jen poměrná část, kdybych napracovala více hodin. Pokud se u Vás jednalo o jednorázovou brigádu nejspíš budete muset peníze poslat zpět.

joudic*
hodnocení

0x

pokud byste to agenture nenahlasil a provalilo by se to pozdeji, slo by o bezduvodne obohaceni s nasledky

doplněno 18.02.15 15:32:

tak jiste, ze predem oznamit (a papir o transakci si pro jistotu uschovat)...na to se prece nemusite ptat ostatnich... jde prece o vase mozne problemy do budoucna, na to, abyste to jen poslal zpatky a "f*ck off, me je to jedno, chybu jste udelali vy"

skib
hodnocení

Proboha mě nejde o to jestli jim to vrátit nebo ne, to mi je jasné že si ty peníze nenechám, když nejsou moje !

Ptám se, jak mám dál postupovat, jestli jim to musím oznámit, nebo to stačí poslat, nebo jak se zachovat.

layborr*

No oznam jim to ,

aby se nedivili kdo a proč jim vrací výplatu , (taktéž se to mohlo stát u více případů a začnou si to kontrolovat.)

magdalen*

Já bych peníze sama od sebe nevracela, pouze bych to nahlásila a peníze vracela až bych od agentury dostala písemný doklad se specifikací platby - účet, VS a SS. Vyhnete se tím tak možným komplikacím, že by vámi poukázaná platba mohla zůstat neidentifikovaná.

skib,

proBoha, vždyť Vám tolika lidí napsal, peníze vraťte zpět na účet, odkud byly zaslány, toto oznamte tomu, kdo Vám vyplácí mzdu.

Co dále není jasné pro Boha?

2kedar*
hodnocení

0x

Stalo se mi totéž. Ihned jsem volal na firmu a jednu část jsem okamžitě odeslal na účet firmy

s patřičným variabilním symbolem, který mi sdělila účetní.

Pak bylo vše OK.

Dokonce se mi pak firma omluvila... :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]