Nejste přihlášen/a.
Zdravím ,
chtěla bych se zeptat, na konci března mi končí platnost debetní plat. karty mBank. Myslela jsem že mám ještě čas se zajímat o možnosti poslání kontaktní ale v pátek mi přišla rovnou bezkontaktní karta. Tu nechci .
Má někdo zkušenost s výměnou za kontaktní u mBank? Udělat limit na účtu 0,- prý u bezkontaktu nejde...je to pravda?
Kartu jsem ještě neaktivovala.
Díky
Dobrý den ,
o starou klasickou kontaktní kartu je možné zažádat prostřednictvím mLinky 844 777 000 případně 246 017 777. Na této lince je potřeba se samozřejmně přihlásit jako klient to znamená zadat dle pokynů hlasového automatu své identifikační číslo a následně šestimístné číselné heslo pro mLinku. Pokud heslo pro mLinku nevíte nebo nemáte zvolené je možné jej nastavit ve svém internetovém bankovnictví.
Informaci o tom, že chcete jinou kartu je dobré podávat bance dříve než jeden měsíc před ukončením platnosti původní karty.. Je možné že Vám nyní za znovuvydání karty bude banka účtovat naštěstí poměrně nízký poplatek 100 Kč. Na tento poplatek se případně na mLince poptejte.
K tomu druhému dotazu ... ano, limit u bezkontaktní karty zatím nelze nastavit na nulu.
Přeji hezký den .
Petr B.
pb.consulting@mail.com
A má mbank vůbec v nabídco kontaktní kartu? Nevydávají už jen bezkontaktní? Limity si nastavte dle mbank.cz/...
MBanka, starou, kontaktní kartu vydává na požádání. Takže bych to viděl, nechat si vydat ke svému kontu druhou platební kartu, a tu bezkontaktní nechat ležet doma. Možná bude vydání druhé karty nějak zpoplatněno. To najdete v jejich ceníku.
Možná by bylo lepší tu bezkontaktní kartu nechat přes IB zablokovat např. z důvodů ztráty nebo krádeže a pak si nechat vystavit novou pouze kontaktní. To by snad mělo být zdarma, ale nevím to určitě. Je třeba si ale dát pozor jakou kartu zašlou a pokud bezkontaktní i přes to, že bylo požádané o pouze kontaktní tak to reklamovat. Já jsem také žádal o pouze kontaktní kartu, ale i přes to mi zaslali bezkontaktní kterou jsem nechtěl a tak jsem, to musel reklamovat.
Spíš bych vyměnil banku. Ano lákali na všechno možné. Nyní chtějí poplatek za kartu pokud neutratím v měsíci 500 Kč kartou. Jediné plus jsou tři výběry z bankomatu zdarma. Úroky na minimum.
Equa banka má veškeré výhody. Výběry zdarma, vyšší úrok.
Air banka ještě více výhod. Plně úročení I běžného účtu. Nevýhoda výběr z bankomatu zdarma jen v jejich bankomatech.
Co je špatného? Naprostá ztráta bezpečnosti. Jak dlouho může trvat, než někdo vymyslí malý mobilní terminál a načte si, třeba v tramvaji, vaši kartu, z vaší peněženky, ve vaší kapse? Že to je nemožné? Před 15 lety si taky nikdo nedovedl představit co umí skimmer. A dnes?
Myslím, že jste až moc paranoidní, včera jste komentoval pojišťovny, že na všechno co jste vymyslel u pojistky na blbost je výluka a dnes, že mi v tramvaji z karty někdo vybělí účet. Dnes to ještě určité nemožné je a dlouhou dobu bude a když už na to někdo opravdu přijde, určitě se to jako první neobjeví v ČR.
Na bezkontaktním placení určitě nic špatného není... já jej též používám. Je to na uvážení každého z nás ,jaký typ karty si zvolí
Děkuji všem za odpovědi , kartu si nechám vyměnit za poplatek...někteří zde nechápou proč, když bezkontaktní karta je tak fajn ale ačkoliv mám do důchodu daleko, tak nejsem příznivec supermoderních technologii...nikdy nechci mít doma chytrou televizi, chytrou ledničku ani chytrý telefon, asi jsem příliš paronoidní
. A mám ráda peníze pod kontrolou, pod svojí kontrolou. Žádné pípnutí a nestarání se o to, kolik si můžu dovolit...
Myslíte si, že to že kartu strčíte do terminálu a napíšete pin vám pomůže, narozdíl od "pípnutí", udržet peníze pod kontrolou? Navic pokud budete platit přes 500kč stejně budete muset zadat pin.
karta neslouzi na to,aby byly penize pod kontrolou,ale pro placeni. Takze nejprv se musite divat,co davate do kosiku Je snad jedno,cim zaplatim nakup,ne? Ve vsech pripadech bude stat stejne,bez ohledu na to,jakou kartu pouziju nebo zda zaplatim hotove.
a pokud chcete mit penize pod kontrolou,proc utracet za vymenu karty? asi je pod kontrolou nemate,kdyz vyhazujete za zbytecné poplatky. u bezkontaktni karty jde jen o komfort pri placeni,neni treba nic nikam zasouvat a cekat,nez se udaje nactou,je to rychlejsi nez platba hotove.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.