Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest nohy

Od: monxx odpovědí: 5 změna:
Ahoj, moje matka mela skříplý nerv - housera z toho ji to prejelo do nohy ma ji ztuhlou jakoby v kreci. Byla s tim dvakrat u doktora dali ji injekci ale noha podad boli a je otupela, boli pry opravdu hodne, poradte prosim.dekuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Injekce pouze uvolní stažení svalů, dlouhodobé řešení je pouze rehabilitace a fyzioterapie - cvičení, masáže, plavání. Kromě toho to může být i vyhřez ploténky (to by mělo odhalit neurologické vyšetření, případně rentgen) a ještě bych doporučil test na boreliozu, ale jestli to začalo náhle prudkou bolestí, tak to není moc pravděpodobné.

doplněno 18.02.15 06:38:

Naopak náhlá prudká bolest vystřelující do nohy by mohla být výhřez ploténky, pokud navíc cítí brnění v určitých povrchových oblastech nohy podle tzv. dermatomů, tak je to celkem jisté (koukněte na "kořenové syndromy").

hodnocení

0x

Tohle řeší v nemocnici kapačkama.

Pokud by to nebylo od housera,silná bolest nohy může signalizovat nástup trombózy.

monxx
hodnocení

Trombózu nemá, ale bolí jak čert.

rebeka*
hodnocení

0x

Měla jsem hrozné bolesti v noze, vůbec jsem nemohla chodit.Byla jsem u několika doktorů, ale nikdo mě nepomohl. Až jsem slyšela v rádiu mluvit paní, která provádí čínskou presuru. Byla jsem tam 2x a mám pokoj. Je to již 9 roků. Loni mě začalo bolet koleno na druhé noze, po rentgenu mě bylo řečeno, že je to artroza. Dostala jsem obstřik, doktor mě řekl,že mě to pomůže nejméně na měsíc. Za 3 dny to bylo znova.Volala jsem zase té paní , byla jsem tam jen jednou, ale je to super. Jezdí k ní i lékaři. Ale je dost drahá.

hodnocení

0x

Podle mě to budou ploténky, chce to teplo,nic nezvedat a nesedět,ale ležet,časem se to samo uvolní.

Pak zkusit cvičit záklony ve stoje,každý den. Nic násilím. Pomůže také teplá voda,může se přidat výluh z přesličky, poležet si ve vaně 10-15 minut a pak šup do postele. Dobrá masáž také pomůže.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]