Myslíte, že se můžu sama objednat na magnetickou rezonanci (mozku) za předpokladu, že si vyšetření budu- sama hradit? Moje neurolozka mě poslala na CT, ale dozvěděla jsem se, ze tam nemusí být vidět nádor. To mě dost znejistilo...
Řekla bych tedy, že na tyto a podobné kliniky se můžete (nebo spíš musíte) objednat sama. Není možné se s neurologem domluvit aby vás na vyšetření poslal? Já bych věřila, že když na tomografu nic není, nebude ani na magnetické.
Neplašte, napřed podstupte CT, tu máte hrazenou pojišťovnou. Pokud mermomoci budete chtít jít na MR jako samoplátce, tak máte možnost zde pmtbrno.cz/...
Ve státním zařízení potřebujete žádanku od odborného lékaře s poznámkou - samoplátce.
Po CT navíc budete mít výhodu, že už budete mít výsledky z CT a MR vám případný nález může upřesnit. Mně pojišťovna hradila MR mozku v r. 2008 a stálo to 8000,- Kč, ale vyšetření každého orgánu se řídí vlastním ceníkem..
Dobrý den, doporučuji vaši obavu konzultovat s ošetřující neuroložkou. A pamatujte, pokud nikde nic není, tak ani magnetická rezonance nemůže nic objevit.
Já tedy nevím,jak to přesně je, ale není CT přeci jen o něco přesnější? Alespoň moje mami vždy chtěla raději CT,že je tospeciálnější vyšetření a jsou lépe vidět detaily. A jak Vám tu radí ostatní,jděte zatím na to CT a uvidíte. Nevím,jestli,když Vám tam nic moc nenajdou,budou chtít hned posílat na MR,protože někde šetří až neskutečně, bohužel na tom, na čem by neměli. Mám s tím v rodině bohužel nedávné zkušenosti. Také záleží, kde Vám by tu MR dělali. Mně osobně dělali MR též mozku a na každém pracovišti jm to vyšlo jinak a nikde nebyli schopni popsat, o co se jedná.
Zjišťovala jste si cenu? Byla jsem asi před dvěma lety na MR mozku a páteře a na výpise z pojišťovny jsem pak našla, že to stálo kolem šedesáti tisíc...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.