Nejste přihlášen/a.
Zdravím Vas, Jaké mám možnosti reklamace zboží? Máma koupila na internetu ložnici od společnosti EXITERIA s. r. o. www.mt-nabytek.cz i s montáží.
Ložnice je od prvního momentu nepoužitelná, jedná se o extrémně levný polský nábytek. Hnus !
Po prvním posazení se na postel se zlomil rošt vlivem nekvalitní montáže a nevhodného materálu jak roštu tak podkladových výstuží, Ložnice byla zakoupena minulý týden.
Je mne jasné, že první chyba byla nakupovat po internetu, bohužel ale staří lidé na toto někdy skočí. Firma, místo toho, aby vyslala na místo technika k posouzení stavu, chce po matce fotky a aby vyznačovala na fotkách a manuálech co je poškozeno a co mají doobjednat. Nejraději bych nechal loznici po její shlédnutí komplet zdemontovat a požadoval vrácení peněz. Kdo, alebo kde nechat udělat odborný posudek? On i naprostý laik a diletant po shlédnutí postele pozná, že je vnepořádku.
Mám kontaktovat právničku a nechat to vyřídit ji, nebo jsou i jiné zákonné možnosti jak se domoci práva?
Díky Kos
Proč právničku, prvně se snažte s firmou domluvit po dobrém. Podle toho co píšete, tak firma komunikuje a právo reklamace vám neodpírá. Postel nafoťte mobilem a snímky firmě zašlete, můžete do nich vyznačit poškozené části.
Dobrý den, pane Kose,
velmi nás mrzí Vámi popisované poškození ložnice Vaší maminky. Pro zahájení reklamace však potřebujeme přesný popis závad a také fotodokumentaci. Ráda bych prověřila stav Vaší reklamace a nechala Vás kontaktovat kolegyní z reklamačního oddělení, bohužel nejsem podle tohoto příspěvku schopná Vaši objednávku dohledat. Můžete mi, prosím, zaslat číslo Vaší reklamace nebo objednávky na email dotaznik@mt-nabytek.cz?
Předem Vám děkuji a věřím, že se vše brzy vyřeší ke spokojenosti Vaší maminky i Vás.
Za MT-nábytek.cz Petra
Zkuste se domluvit s firmou. Ale mela by se na to vztahovat zaruka na nakup na netu - vraceni penez. Ikdyz nevim, jak se v tomto resi ta montaz u zakaznika.
Nákupem v uvedeném eshopu kupující souhlasí s reklamačním řádem (zde mt-nabytek.cz/... cituji: "Kupujícímu je povinen uvést ... Fotografie poškození, pokud je to možné). Určitě se zařiďte podle podmínek, mamce pomozte a reklamace se určitě vyřeší. Vaše práva jsou přesně definována kupní smlouvou v podobě objednávky, obchodními podmínkami a reklamačním řádem. Jiná věc je, že je skoro nikdo běžně nečte. Vy ano?
Udělej co chtějí = nafotit, zdokumentovat vady a pokud jsou dost velké na odstoupení od smlouvy tak využít svého práva a odstoupit. Jasně říct že takový šmejd nechcete a buď vrátí peníze nebo bude válka a oba s tím budete mít zbytečnou práci (reklamace podložená znaleckým posudkem, využití právních služeb, náklady na vyřízení reklamace)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.