Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povina prace od uradu prace

Od: louie24* odpovědí: 47 změna:

Dobrý večer

Mám otázku :

Nemám dokončenou maturitu a chtěl jsem být ještě doma alespon do května až června než skonči maturity.

Dneska přišel táta z obec. úřadu , protože byl zaplatit popelnici a tam mu řekli , že se budu muset hlásit na obec. úřadu , že jim přišlo od úřadu práce jestli by mi nabidly práci.

Jenže vůbec se mi nechce chodit po obci a dělat ze sebe debila , když se musím učit.

Ted k té otázce: Hledal jsem na google/seznam.cz četl jsem , ze v roce 2012 se to zrusilo ty povinné práce pro nezaměstnané.

primo tady je to napsané.

domaci.ihned.cz/...

Prosím byl by někdo ochotný mi sem dát nějaký odkaz na zákon jak je to ted?. Všude jen čtu rok 2012/2013 ale vůbec nechápu je to povinný? Mám právo to odmítnout?

Mě jde o to , aby mě nevyskrtli z evidence úřadu práce.

47 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

au1
hodnocení

3x
ja vas chapu, vy chcete mit pravo odmitnout nabidku prace od UP, ale nechcete mit povinnosti ktere plynou z toho, ze jste veden jako uchazec o zamestnani :) takhle to ale nefunguje, pravo odmitnout samozrejme mate, ale pak ma UP pravo vas vyradit z evidence. Tak hovori ten vas ZAKON, na ktery se odkazujete.

pt®
hodnocení

2x

Nemáte ze zákona žádnou povinnost, být v evidenci ÚP. Nechejte se vyřadit z evidence, dostudujte a pak jděte do evidence znovu. Po tu dobu, co nebudete v evidenci, si musíte hradit zdr. pojištění. - pt

tematapeak*
hodnocení

2x

Upřímně? Ostuda to není,vážně.Manželka mého kámoše takhle dělala přes ÚP minulý rok u obce a jak si to pochvalovala.Práci měla v místě,neplatila za dojíždění,sekali trávu,hrabali,odváželi...nikdo nad nimi nestál,nikdo je nebuzeroval...když pršelo,vždy se prý někam "ulili".Měla hezkých 10500,-čistýho.Je fakt,že to měla od dubna do října,ale letos se na to hlásí znova.Ono tady sehnat takovou práci je umění.A myslím si,že pokud budete opravdu chtít,tak se na tu maturitu stihnete připravit i po práci.Je to jednosměnný provoz.A na druhou stranu by jste měl být rád za každou korunu,protože pokud jste maturitu neudělal již minule,nikdo a nic vám nezaručí že jí uděláte nyní.A nakonec budete možná rád že děláte u obce.Nic ve zlým.Jen můj osobní názor.

pohanka*
hodnocení

2x

Protože chcete odkaz, tak se Vás zeptám, jestli jste na stránkách MPSV přečetl celou stránku ,,Práva a povinnosti uchazeče o zaměstnání,,? Myslím, že tam najdete odpovědi na Vaše otázky.

Hledejte na aktuálních stránkách MPSV a ne z roku 2012.

Zaregistroval jste se, protože nejste fyz. osobou připravující se soustavně na budoucí povolání /denní studium, prezenční studium/ a nenašel vhodnou práci, proto chcete pomoci v hledání zaměstnání od této instituce. Pokud se pro Vás nenachází vhodná práce, může být nabídnuta VPP.

Tento úřad Vám nabídl ve spolupráci OÚ /i když tento postup přes otce se mě jeví neprofesionální/ veřejně prospěšné práce. Tato práce nemusí být na plný pracovní úvazek.

Ze stránek MPSV pro Vás bude nejdůležitější oddíl - vyřazení z evidence uchazečů o práci.

Pokud odmítnete nastoupit do vhodného zaměstnání bez vážného důvodu, nebo maříte součinnost, pak můžete být vyřazen.

To, že je podle Vás tato VPP práce podřadná a že se doma stále připravujete na vykonání opravné maturitní zkoušky PÚ nebude zajímat. Měl byste být aktivní a hledat práci sám na zkrácený úvazek, abyste měl i nějakou praxi a zároveň i dostatek času na učivo.

doplněno 17.02.15 13:12:

Máte ukončené základní vzdělání, to je vše co můžete zaměstnavateli nabídnout. Jestli jsem to dobře pochopila, vyučen nejste. Tudíž je pro Vás vhodná nekvalifikovaná práce. Veřejně prospěšná služba nepožaduje na pracovníkovi žádnou velkou kvalifikaci, byla Vám tedy nabídnuta v souladu s Vaším vzděláním i požadavky.

sos*
hodnocení

1x

odmítneš makat,kdekoliv, budeš vyškrtnut. A nakonec je to správné.

hodnocení

1x

Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody. Navíc Vaši rodiče Vám moc nepomohou, když do Vás hustí, že budete za debila. Spíš by měli být rádi, že se ve Vás budou rozvíjet /snad/ pracovní návyky. V tom případě bych je nechala, aby Vás taky živili. Než dělat debila lidem, být za inteligenta doma za pecí.

Za 3 směny v provozu nemůžete mít 4.000 Kč, to je hloupost. A těch cest za 2.000 měsíčně *ee* se taky zbavíte, když budete pracovat doma ve své vsi. A nikde není psáno, že tuto práci musíte dělat až do důchodu.

Každá slušná práce je platná, nad žádnou neohrnujte nos. Vaši rodiče jsou snobi. Mám také vzdělání, přesto jsem dělala několik let u pásu -no a co? Stala jsem se snad proto horší? A jezdila jsem 20 km na kole /obě cesty/ v létě, v zimě. Tak se ušetří za to jízdné.

U nás ve vsi jsou 2 místní páni, říkáme jim z žertu Pat a Mat, ale nezaslouží si to. Máme je všichni rádi, posekají trávu na veřejných místech a na hřbitově, ořezali lípy i veliký kaštan, v zimě uklízejí sníh. A jiné práce, co je třeba. Nikdo nad nimi nos neohrnuje, jsou to prima pracovníci.

Nechápu, na co čekáte. S Vaším přístupem se nikdy nebudete mít s žádnou prací v lásce. A to, že chcete po maturitě, která Vám dává tak zabrat, zkusit další školu - to je podle mě utopie. Když vidíte, jak mizerně se Vám ve vzdělání daří,jak můžete plánovat další školu? A z takových lidí nám pak rostou "odborníci"na slovo vzatí.

Přestaňte fňukat, vezměte to, slušná práce ještě nikdy nikoho nezesměšnila. Myslím, že peníze se Vám budou hodit. A nedějte na hloupé předsudky rodičů, patří asi mezi takové, kteří se nestydí odhodit krabičku od cigaret či pytlík od bonbónů na chodník, ale styděli by se to do pytle sbírat. *bum* Jaga.

hodnocení

0x

Pokud jste student denního studia, nemáte nárok být na pracáku. Pokud jste student dálkového studia, pro stát to nehraje roli. Doporučuju ale na úřad zajít s potvrzením o studiu, že si zvyšujete kvalifikaci a potřebujete se učit, nějaká výjimka se snad najde.

louie24*
hodnocení

Ja uz nejsem student. Ja tu maturitu neudělal minuly rok a ted mam jít na opravny zkoušky.

ukonceni

A proč nejdete na rok na nějakou jazykovku, která má oprávnění poskytnout statut studenta,nemá to ,ale každá jazykovka, pořešíte tím ZP a evidenci na ÚP ukončíte a ještě si doplníte vzdělání, než dojde na opravní maturitu?

louie24*
hodnocení

prosím najde se tu někdo , kdo tomu rozumí? a mohl by sem dát ten zakon?

Já potrebuju vedet . prece proc bych nemohl mít právo to odmitnout? vtom odkazu pisou , ze to zrusily ale nvm jak to je ted pro rok 2015 prosim pomocte

Protože ÚP slouží zájemcům o zaměstnání. Nemáte na ÚP co dělat, když nechcete pracovat.

Ale abych jen nemoralizovala - měla jsem to taky tak, tři měsíce před státnicemi jsem se registrovala a modlila, aby práce nepřišla tři týdny před státnicemi. (Jinak bych ji brala kdykoliv, učit se několik měsíců v kuse každý den celý den snad není třeba.) To víte, že přišla. Náročná, 10 hodin denně v místě pracoviště, krom toho přípravy, odpoledne návštěvy jazykovky pro kopírování a tisk. Tak jsem státnicovala o půl roku později.

louie24*
hodnocení

Vtom članku se píše :

5. Zákon, kterým se mění zákon o zaměstnanosti
Pokud nezaměstnaný odmítne po dvou měsících bez práce poskytovat veřejně prospěšnou službu, může přijít o podporu a vyřadit se z evidence úřadu práce. Kdo dá bez vážného důvodu výpověď z místa, které mu zprostředkoval úřad práce, se do evidence nezaměstnaných bude moci znovu přihlásit až po 6 měsících

Já ještě nikdy nepracoval , nemam ani právo prijit o podporu , protoze zadnou nedostavam. Mohl bych uvest zdravotni problem.

Ústavní soud vyhověl zčásti opozičním poslancům a zrušil části reformních zákonů. Končí mimo jiné povinná veřejná služba pro nezaměstnané, kterou prosadilo ministerstvo práce a sociálních věcí pod vedením exministra Jaromíra Drábka (TOP 09).

Nezaměstnaný, který odmítne na veřejné práce nastoupit, tak už nebude moci být z evidence úřadu práce vyškrtnut.

mě jde o tohle je to jeste aktuální? Chápu tedy , že kdo odmitne tu verjne prospesnou práci . Úřad P. mu muze sebrat podporu. ( Já jeste nikdy nepracoval , je mi 21 let , takze to mi vzít nemuzou, protoze ji nedostávám)

Platí teda tohle? ten clanek byl napsaný 27. 11. 2012 na idnes.cz nemuzu nikde jinde najít jestli se to změnilo nebo ne

Nezaměstnaný,který odmítne na veřejné práce nastoupit, tak už nebude moci být z evidence úřadu práce vyškrtnut.

iz*

ÚP neslouží k úhradě zdravotního pojištění za ty, kdo pracovat nechtějí. ÚP eviduje uchazeče o zaměstnání, tzn. ty, kdo mohou třeba hned druhý den nastoupit do zprostředkovaného zaměstnání. Zdravotní důvody jsou vážným důvodem, ale budete je muset doložit lékařským potvrzením. ÚP Vás také může vyslat ke svému lékaři k posouzení zdravotní způsobilosti.

Zákon o zaměstnan/...

Práva a povinnost/... (výňatek ze zákona o zaměstnanosti)

pt®

Vy si pletete dvě odlišné věci. Věřejné práce, které byly vykonávány zdarma bez mzdy, a Věřejně prospěšné práce, kde máte smlouvu na dobu určitou a berete mzdu, jde o pracovní poměr.

hodnocení

0x

To hlavní od Vás tu ještě nepadlo! Jste registrovaný na ÚP?

Jinak nevím co má obecní úřad společné s ÚP,pokud Vás odešlou z UP s umístěnkou a odmítnete pak jse vyřazen!

Pokud by Vás na "obci" zaměstnali-tak již to není ta robota /kdy nedostane ani korunu!) ale práce za min.mzdu!Ale pkd je to pro vás práce ,že budete dělat debila pak nemusíte .ale nechtějte pak nějaké dávky !

louie24*
hodnocení

Pořád mi nikdo neporadil :(

mě jde o tohle je to jeste aktuální? Chápu tedy , že kdo odmitne tu verejne prospesnou práci . Úřad P. mu muze sebrat podporu. ( Já jeste nikdy nepracoval , je mi 21 let , takze to mi vzít nemuzou, protoze ji nedostávám) a zadne davky jak diesel taky nemam . nic prostě

Platí teda tohle? ten clanek byl napsaný 27. 11. 2012 na idnes.cz nemuzu nikde jinde najít jestli se to změnilo nebo ne

PLATÍ TAHLE VĚTA nebo to zase nějak změnily?

Nezaměstnaný,který odmítne na veřejné práce nastoupit, tak už nebude moci být z evidence úřadu práce vyškrtnut.

Mě jde o to , prostě ty 3 měsíce se naučit na maturitu , není to pro me jednoduché. a Když budu chodit do práce 8 hodiny denně nebo na 12. prostě nemam šanci. Já to tak cítím , že bych to nedal . zkuste se do mě trochu vžít.

martinaa*

Jak je psáno výše, na UP být nemusíš. Odhlaš se, zaplať si ty tři měsíce zdravotní pojištění a budeš mít času na studium habakuk.

A vy jste odpověděl? Tak ještě jednou! JSTE ZAREGISTROVANÝ NA ÚP a to co jste písnul v dotazu je oficiální nabídka z ÚP/ať se pohneme zase kousek dál ,jinak se dobře nelze odpovědět?Od toho se tot totiž odvíjí-jste -li neměl byste odmítnout nabídku,nejste-li může Vám ÚP políbit zadeli!Pkd jste na ÚP a odmítnete jakoukoliv nabídku práce od ÚP-jste sankcionován (vyřazení na...,zastavení vyplácení dávek... atd)

Jinak Veřejné práce stále existují,ale za ty osoby platí ÚP např nájem atd ... pkd by odmítli-nedostali by zaplacený nájem atd.

hodnocení

0x
Byl jsem na up asi tři měsíce s naprosto stejné situaci jako ty.. Na up jsem byl registrován. Nic po mě nikdo nechtěl. A jestli ti něakou práci nabídnou či přidělí tak už jen dobrá sabotáž pomůže... u pohovoru stačí odpovídat tak že nemáš telefon a že je to daleko atd... asi chápeš..
Tento postup jsem nepraktikoval ale naučil nás to učitel na ekonomii na střední.. demonstroval tim zedníky po stavbách načerno... (můžou to být i jiné profese)

louie24*
hodnocení

diesel : jsem registrován na UP. ja myslel , ze to jde pochopit podle toho co jsem psal.

Hele ja bydlim v obci , UP jim pry neco poslal nebo tak. Jenže , kdybych tady delal , tak proste o tom kazdej vi a prostě by mě měl za dementa. Protože tuhle práci tady dělali jen fakt případi nebo i nějaky postizeny tady byl. ( toho nemyslim jako případa , on zato nemuze a má muj respect)

Prostě já se chci ted za ty 3 mesice něco nez zacnou ty maturity , nato vazne připravit.

protože mě čeká 1xNJ didaktak CJ sloh + 3 ustni a 1 prakticka z technickyho kresleni.

Nevim máma , když jsem j ito vysvětloval , prostě na mě spustila hysterickej záchvat. Budu muset rict svymu sourozenci jestli by mi dal na to zdravotni aspon 3-4 mesice. nebo treba by me nemuseli vyhodit z uradu prace?

louie24*
hodnocení

ještě mi ale nikdo neodepověděl na tuhle otázku : v tom članku od indnes.cz se psalo tohlo :Nezaměstnaný,který odmítne na veřejné práce nastoupit, tak už nebude moci být z evidence úřadu práce vyškrtnut. Je to pravda nebo to není pravda? ten článek byl napsán v roce 2012 , co si o tom mám myslet? Pro mě by to bylo vysvobození.
iz*

Článkům nemůžete věřit doslovně, redaktoři občas zamění některé termíny, občas si vypomohou i svou domněnkou, aniž by si ji ověřili. V nadpisu stojí "veřejné práce", jenže šlo o "věřejnou službu", která byla zrušena. V článku se pak střídají obrat "veřejná služba" s "obratem veřejné práce", aniž by autor vzal na vědomí, že se jedná o různé věci (autor si to "poněkud" zjednodušil).

Věta

"Nezaměstnaný, který odmítne na veřejné práce nastoupit, tak už nebude moci být z evidence úřadu práce vyškrtnut."

měla správně znít

"Nezaměstnaný, který odmítne na veřejnou službu nastoupit, tak už nebude moci být z evidence úřadu práce vyškrtnut."

"Veřejná služba" byla povinná práce, za niž nezaměstnaní nedostávali zaplaceno, pouze za ně stát hradil zdravotní pojištění.

———

Jestli Vám úřad práce něco nabízí nyní, nejde o veřejnou službu. Takže podle mne můžete odmítnout pouze z některého z vážných důvodů (viz první odkaz v mé odpovědi výše). Pokud byste chtěl přesnější informaci, musel byste napsat, oč přesně jde.

louie24*
hodnocení

No měl bych pracovat pro obec ,zametat a takovy .

prostě bych byl ale pro smích urcite , ani mama ani táta nechtej ,abych to delal.7

Chtěj , abych nastoupil do práce, kde pracuje tata. Jenže oni nechápou, že kdyz bych nastoupil a chodil 8 hodinovky a jednou za 14 dni patek,sobota,nedele sel na 12 smenu.

Jak se mam pripravit do skoly ,abych vse uměl? ja uz konecne chci tu maturitu. nechapu jak to svy mámě a tátovi vysvětlit.

Co pro mě ma byt lepsi? ve stredu pry mam jit na obec.urad. kdyz jsem byl v lednu na ÚP. nic mi o tom nerikali.

ale v Pondeli tam mam dalsi schuzku. Takže mam sam od sebe rict, ze chci ukončit evidenci? ze kdybych po 4 mesicich se mohl zase prihlasit , kdyz nesezenu práci.

nebo , že oni mě vyhodí z evidence, protoze nenastoupim na ten obecni urad? a daj mi vypoded na delsi dobu?

ach jo :( v takovy debilní situaci jsem :(

iz*

Vnitřní pošta.

uska*
hodnocení

0x

Jen poddotaz. Co jste dělal od loňska po neúspěšné maturitě? Měl jste práci? A nebo jste se vytrvale učil na letošní maturitu? A nebo prostě jste se flákal na ÚP. A když vám konečně ÚP nabídne práci, tak přemýšlíte jak jí nevzít. Jak psala Martina - odhlaste se a plaťte si zdr. poj. sám.

buss
hodnocení

0x

Klidně seď doma, není povinnost pracovat.

louie24*
hodnocení

Ted sem dostal sms zpravu , kde se me pta obec. urad jestli prijmu tu nabidku nebo ne.

Ve pondeli mam jet zas na urad práce.

Takze bude pro mě lepsi ji tam rict, ze jsem byl nemocny? a odmitnul to.

a rict , ze chci sam dobrovolne odejit z UP.

nebo mam odmitnout i na urade prace a oni me vyhodi samy?

co je pro me lepsi?

nejlepsi reseni by pro me bylo , udelat maturitu a prihlasit se na školu ještě. a o prazdniny jit na brigádu.

asd1

Nejlepší pro tebe bude buď pracovat pro obec nebo si najít práci. Debila ze sebe děláš sám, mmch. tou prací pro město ukážeš, že dovedeš aspoň zametat.

Nechápu jak ses vůbec dostal až k maturitě - asi snížili úroveň na učňák? Minimálně z češtiny bys projít neměl.

ukonceni

Veřejná služba, VPP, a podobně prostě akorát vytlačuje pracovní místa. Bud ta práce je, nebo není. Jestli je , tak at je se vším všudy, co náléží k řádnému pracov. místu. Bych se zeptal, když teda to je práce, tak proč mi ji nenabídnou jako řádné pracovní místo? ...s pracovní smlouvou, dovolenou, nárokem na neschopenku-prostě tak jak to mají ostatní zaměstnanci na obci, ne jenom čerpat dotace na levného poskoka.

uska*

ukončení - takového dle vás levného poskoka nabídnou lidem, kteří zneužívají PÚ. Uvědomte si, že tazatel se rok válí doma, nehradí si ani zdr. pojištění ze svého a když si nemůže najít / nebo nechce najít práci, tak mu pracák nabídne tuto pozici. Co je na tom špatného? Tazatel chce jen výhody, ale dělat nebude.

ukonceni

Lepší je tady z těch 2 variant

Žádost o ukončení mé evidence na ÚP, nikoliv Žádost o vyřazení -hrají si ze slovíčkama...a už vůbec se nechat vyřadit od nich, to nedělejte.

Mrkněte i na akční spolek nezaměstnaných na netu-ASN do diskuze, tam to taky řeší.

louie24*
hodnocení

hele a ta verejno prospesna prace. to bych dostaval minimalne tech 4000. jako kdybych sel na brigadu ze?

asd1

Je to lepší než většina brigád. U nás práci kterou by zvládli 4 lidi dělá 20 lidí = jen tak postávaj, klábosí, občas něco zametou odklidí sníh ze zastávky, posbíraj papírky, nějaké házení lopatou, natírání, hrabání listí atd. Klídek, žádná zodpovědnost a na to co dělaj to je hodně dobře placené. Takže to není dělat ze sebe debila, ale mít hodně dobrou brigádu. A pokud jsi automechanik tak klidně můžeš mít na starosti stroje.

u nás brigádníci dostávali 6000 Kč za 30 odpracovaných hodin týdně.

louie24*
hodnocení

neee. ja jsem vyuceny automechanik :)

pohanka*

Ale to je dobrý směr vzdělání. Mám v okolí plno soukromníků v tomto oboru, podnikají od těch 90tých let. Mají dílny a myslím, že se jim daří. Aut bude jenom přibývat.

doplněno 17.02.15 13:51:

U VPP jste mohl jezdit s nějakou technikou, nemusel jste jenom zametat. Zkuste se ještě zeptat, projevit zájem.

hodnocení

0x

Zajděte na ÚP,tam se zeptejte a ti by vám to měli vysvětlit.Pochybuji,že to co platilo v roce 2012 platí i dnes.

louie24*
hodnocení

Četl jsem si co jste psali.

Dneska jsem měl debatu s rodiči. docela jsme se hádali. pry , ze dyz pujdu delat u obce, budu tu delat akorat debila.

protoze nase obec ma max 250 lidi , to neni zadna velka obec ani mesto. tady bych byl prostě za obecniho pošuka.

Já o tom premyslel a rodice měli prostě pravdu. Já nastoupim od brezna do práce , kde bych měl obsluhovat lis.

pry 1x za 14 dni chodit na dvanáctku...patek sobota nedele a pak zase volno 3 dny .

takze teoreticky by byl cas na uceni ale nevím prostě jestli to zvladnu. ale zase kdyz si vydelam . muzu za par mesicu. teda me daj pomer na dobu urcitou . a kdyz si vydelam treba 80 000 kč nebo tak nějak. muzu stim seknout a zkusi jít na vysokou z odbornym zamerenim a nebo na zemedelsky zamereni.

porad to bude lepsi nez tu muset dělat debila. taky jsem mohl delat brigady ale v okoli to je tak. ze proste bych musel taky na dvanactku. pak je to jeste jedna firma kde by byl 3 smeny provoz ale musel bych dojizdet. a max plat je 4000. a za ten mesic bych projel 2000 kč.

takže kdyz bych sel ktomu lisu budu mit nejakych 16 000 kč mesicne. na 3-4 mesicne bych byl v ty zkusebni dobe.

Jenže nevim prostě já v sobě citim , ze se bojim toho ze neco zkazim. a navíc mam taky pocit byt u jednoho stroje 8 hodin a stát. :( ale bude to asi nejlepsi reseni.

zitra zavolam do ty prace, ze bych mel zajem tam nastoupit v beznu , protoze to tam maji nabor kazdy novy mesic.

a v pondeli musim zajit na UP , ze bych mel mit praci v breznu.

ukonceni

Dávejte si pozor aby jste jim podepsal ukončení evidence a ne vyřazení. Pohlídejte si i datum ke kterémeu dnu ukončujtete evidenci na ÚP. Taky si pak zajdete na zdravotní pojištovnu a vše oznamte, oni sice spolu komunikují, ale Vy máte ohlašovací povinnost vůči ZP. Sice si Vás nový zaměstnavatel nahlásí, ale pro jistotu. ...

Já si nechávám každoročmě vyjíždět od ZP, že vůči nim nemám dluh ale já jsem OBZP.

louie, píšete,že za 3 směnný provoz je plat 4000 Kč? Minimální mzda je 9200 Kč, tak tomu nějak nerozumím :)

To odpovídá tak jedné směně a ještě na hodně zkrácený úvazek.Ne? Když peníze potřebuju,tak se nebudu ohlížet na druhé a klidně půjdu dělat i úklid ve městě-vesnici za minimálku,když není nárok na podporu,vždyť by to bylo jen na přechodnou dobu,než najde něco lepšího. Já jsem ,,kdysi,, s průmyslovkou po mateřské taky prodávala zeleninu a myla nádobí v kuchyni jako pomocná síla,než jsem se dostala tam,kde jsem chtěla.Taky tomu moc nerozumím,hodně si protiřečíte.

tematapeak*
hodnocení

0x

No pokud si myslíte,že práce ve fabrice u lisu bude výhra ,tak to berte.Jen si nějak nejsem jistý těmi 16000,- kč.Znám ženský i chlapy,co taky dělají u lisu.Když pominu ten kravál kolem a to,že dojít si v klidu na záchod je zázrak,tak ty peníze co vy uvádíte oni nikdy neviděli.Jasně,je to fabrika od fabriky,ale myslím si,že jinde to nebude o moc lepší.Já si stejně myslím,že až budete stát u toho lisu a ten kdo vás bude zaučovat ,vám bude říkat co u toho výrobku být smí a co ne,než zkontrolujete jeden kus tak mašina na vás vychrlí dalších minimálně 20 ks,tak vám jistě nesčetněkrát proletí hlavou, "že já blbec,nešel radši hrabat tu trávu"... :) a tím vás nechci nijak urazit.Protože pokud tu maturu uděláte,nakonec stejně zjistíte,že u toho lisu stát nechcete.

louie24*
hodnocení

tady práveze si to delate v klidu. vemete nejaky zkrouceny plech. nastavite to na laser neco se zmackne. tam dam nakou vlozku. a beham tim si prapravuju dalsi a odkladam to .

nevim ja to nevidel uplne presne. ale pry lidi si tam muzou v klidu zajit na zachod.

Ale je to lepsi nez delat blbce u obce , aby se mi kazdej smal nebo moji rodine jakyho maj doma debila.

takhle asi prijmu zodpovednost neco si vydelam. a kdyz budu mit volno se budu ucit.

uprime netesim se nato , ale zase vzal jsem to jako chlap . ja se obcas chovam jako dítě.

doufam ale ze mi to vyjde ta maturita.. :(

louie24*
hodnocení

babajaga:

Práveze se musim zastat rodičů. Oni me porad kazdy den otravovali , abych uz sel do práce.

Ja jsem si myslel , proste ze do maturity budu doma. Jenze prislo to z toho pracáku a byl sem v pasti.

to zdravotni by za me rodice nezaplatili. a kdybych sel na brigadu , tak v okoli . bych musel dojizdet 2000 kč mesicne skoro bych jen projel za bus. delal bych tam dvanáctky. a zbytek bych dal za to zdravotni.

a dalši brigada to samý. tam by mě zase volali ry kdyz by potrebovali.

A u té obce , unáš ve vsi jsou prostě lidi. dam priklad:

delal to tu jeden chlap (cikán) ale je v pohode a pracovitej.

On asi v dubnu nebo kvetnu. nedovolili mu pujcit si trakturek a sekat travu. schvalne misto aby mu delali hromadku travy bliz, schvalne mu ji davali dál a musel to vozit v karce km něco. a prý lítal jak blazen a stejně o nem rikali jak je linej.

prostě nechci , aby si na mě lidi ukazovali . ani si nenajde práci a nechá se zivit od rodicu.

Já uz jsem to pochopil ,praveze moji rodiče měli pravdu. Já se ktomu musim postavit, i kdyz se mi nechce.

O volny dny budu do sebe hustit látku. o výplatu si koupím treba tablet. a postupne si nasetrim treba na auto. a muzu si odkladat na školu. kdyz mi budou po 4 mesicich by me zase prodlouzili smlouvu. delal bych tam treba do ty doby nez by byli zase zapisy na vysokou skolu. bud bych si vzal to co jsem vydělal. a nebo bych to musel zkusit dálkově.

Ach jo , proč ten život musí bejt tak slozitej :( Mojim snem by bylo být profesionálnim hasicem :)

skoda , ze mi není 13 , jak bych byl stastnej :)

fex

Pokud máš problémy s uděláním maturity, šetřil bych na něco jiného než školu. I když v dnešní době jsou VŠ dost poddimenzované (ne všechny), tak i tak by to byla složitá cesta s velmi nejistým cílem...

louie24*
hodnocení

poddimenzované (ne všechny), tak i tak by to byla složitá cesta s velmi nejistým cílem...co to znamena ze jsou poddimenzovane?a hele zivot je slozita cesta s nejistym cilem , když se nad tím zamyslis :)

farn
hodnocení

0x

Rodič tě živí, šatí, takže když tatínek dostal pobídku...To je malinko problém jako z jiný planety, s odpuštěním. Všude je práce málo, natož nařízené úřadem práce. Pracák má pocit, že bys měl, studente, přičichnout k práci. A má na to prostředky (kromě nutnosti platby zdr. pojišť.). Možná, že Ti to "dělání blba" vyčistí hlavu, zjistíš, jak to chodí...ono se na tu činnost pozorování a kritizování soustředí méně lidí, než si myslíš. Je bezvadné, když teď seženeš tu práci "v oboru", což se, zdá se, daří. Všechno se počítá do budoucna. Vždycky někde "bdí" nějaký úřad, prostě moje rada: mysli na penzi, jo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]