Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím chtěla bych se dozvědět, jestli je zaměstnavatel povinen zaměstnaci i v malé firmě o pár lidech poskytovat nějaké zaměstnanecké výhody ( příplatek na obědy, proplácení nákladů na cestu do práce, apod)? Děkuji za odpověd
Zaměstnavatel je povinen umožnit přestávku na jídlo ale není povinen jídlo zajistit ani platit. Zrovna tak nemá povinnost platit zaměstnanci náklady na dopravu. Pokud je pracovní oděv brán jako ochranná pomůcka pro práci, tak je zaměstnavatel povinen Vám oděv poskytnout a to na vlastní náklady. Doufám, že se nepletu a stále to platí.
nechci se chlubit nebo někoho nasr.., napíšu jaké máme zaměstnanecké výhody: životní pojištění 750, penzijní 1250, vstupenky na bazén, týdenní pracovní doba 36h/ týden, započitatelná přestávka na oběd do pracovní doby, a to jsou ještě někteří kolegové co nadávají jak nás kapitalismus / zaměstnavatel / odírá a nevidí si do huby
Nechci vám brát iluze, sice dnes jásáte co všechno máte za výhody ale pokud nemáte také dost vysoký plat je vám to na důchod prd platné. Jako zaměstnanec nestojím o žádné benefity, chci vše co mi zaměstnavatel dá ve svém platu a pak mám možnost si sama rozhodnout co si nakoupím..
Ty věci navíc mají své výhody. Jednak je dostanete "celé" (kdybyste dostala místo nich peníze, dostala byste jich jen asi polovinu, zbytek by zblajzly zdravotní a sociální pojištění a daň), a jednak myslet moc na důchod ... já se ještě snad nějakého dožiju, ale dnešní absolventi už asi ne a kdyby náhodou ano, tak to bude jen symbolické, jestli to ti naši "ekonomové" povedou dál tak, jako doposud.
Takže radši dostat přidáno na oběd, než v penězích tak na žvejkačku.
Asi tuším majo78 ,kde pracujete,máme to samé a chvála bohu za to! Zapomněl jste na stravenky,dotace na dovolenou,příspěvky na životní jubileum-zvláště ,,abrahámoviny,,...atd.nepletu,se,že?
asi se nepletete na ty další věci co jste napsala jsem zapoměl, napište mi soukromnou zprávu, firmu kterou myslíte teda jestli se trefíte, že jí mame stejnou?
Že by české dráhy tolik dbaly o blaho svých zaměstnanců?
Podle mě jsou to všechno totiž názvy lokomotiv: Dieslový Brejlovec - 750, elektr. Bobina - E 499, posunovací Karkulka - 444, parní Hrboun - 375 /to jste asi myslela tu hrbatou?/ Ten hrál ve filmu Železný dědek s panem Marvanem.
Jen s tou princeznou si nejsem jistá, možná, že jde o parní Šlechtičnu - 475. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.