Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trhy ve Valech

Od: alika odpovědí: 7 změna:
Nevite,prosím jestli se stále
Konaji každou neděli trhy ve valech u Přelouče? DikY

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Konají, běžně každou neděli, ale už v daleko menším rozsahu, než tomu bylo před několika lety. Většinou je okupují vietnamci. A jejich zboží se nechá koupit všude. Mám to kousek na kole, ale nejezdím tam ráda. Jenom na jaře pro květiny a zeleninu. Pojedu koncem dubna pro petunie do truhlíků, jezdí tam už léta stará pěstitelka která je má levné a pěkné. No a potom později nějaká rajčata. Mívají tam pěkné kuřičky, ale hodně drahé. Takže mě to tam nějak, kromě těch rostlinek, neláká. Jaga.

cicko*
05.04.15 23:47
hodnocení

0x

Ano.

zwiki*
hodnocení

0x

Jen za hezkého počasí a jen sudou neděli.

cicko*

Dělá vám dobře psát matoucí odpovědi?

alika

cicko - buďte konkrétní, kdo píše matoucí odpověď?

doplněno 06.04.15 20:20:

aha, teď jsem si všimla

buss
hodnocení

0x

Ano, já tam byl parkrát po začátku a to bylo maso, nebylo kde zaparkovat, až hledat za Labem na loukách. Podobně K. Vary.

Bussi, to už je všechno dneska pryč. Dokonce "u kolejí" se už ani nevybírá parkovné za auta, jako dřív. Chodil tam pán s kabelkou a jak někdo přijel, už byl u něho. Teď se za parkovné platí jen v tom dvoře.

Budky na výběr vstupu tam ale jsou pořád /5 Kč za osobu/. Proto jsou Valy nejbohatší vesnicí v okolí. A leccos si mohou pro své občany dovolit. Což je dobře.

Ono není opravdu už o co stát. Všechno se koupí v supermarketech či u vietnamců. Lidi hodně lákají ty výpěstky, sadba. Ale v každém městečku jsou tzv. farmářské trhy, kde to koupíte stejně.

Pokud člověk něco špatně vybral /velikost apod./, tak svého prodejce za týden už na Valech třeba těžko potká. Do kamenného obchodu trefí pokaždé.

Dříve se tam také strašně kradlo, mizely lidem peněženky a na stáncích zboží. Měli tam své reje skořápkáři. To už je dneska pryč, lidí málo a tak asi ani ty krádeže nejsou tak časté.

Já tam chodím nerada, přiznám se, kvůli pejskům. Těch štěňátek! Ty psí oči! Vzala bych si je všechny. Nejde to. Proto to raději ani nevidět. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]