Nejste přihlášen/a.
Jsem nájemník měst.bytu a rád bych si pronajal společný prostor,vedenou jako sušárnu.Chci jako sklep,ne z něj udělat obytnou místnost a aby byl součástí smlouvy k bytu.Jsme nájemci v městském bytě,v březnu 2013 má proběhnout odkup.Nemáme sušárnu uvedeno ve výpisu jako součást plateb za nájem,patří městu.Město nám odpovědělo,že bychom museli mít souhlas všech nájemníků(což v našem případě je nemožné),ale před pěti lety na tentýž dotaz nám řekli,že souhlas není třeba.Oba dotazy nebyly písemně,napsali jsme tedy žádost veducímu patřičného odboru,pod který spadáme,takže čekáme odpověď.(ze zák. 30 dnů)
Dále bylo řečeno,že byty jsou už vyměřené(rozvody vody ,plyn,okna jsme vyměnili na vlast.náklady,o to více by to bylo složitější) vypočítaná cena a přeměření bychom museli zaplatit cca 50 000 Kč, také probíhá přepis majitele,což podle mě probíhat může,ale majitelem je ten komu platím nájem a to je stále město.Navíc mě dostalo to,že tři úředníci nevděděli co s tím.Obracím se na vás jako nezaujaté odborníky.Vím,že to třeba nebude možné,ale za odpověď to a to lze a tohle nelze bych byl moc vděčný.
Děkuji
Dům je města, nájemnící jednotlivých bytů nemají městu co mluvit do toho kdo z nich v domě co může užívat. Nájemník může užívat to, co má uvedeno v nájemní smlouvě; máte-li v ní uvedeno právo společně s ostatníémi užívat sušárnu tam a tam, tak ji můžete užívat společně s ostatními. Budete-li mít v nájemní smlouvě uvedeno, že sušárnu můžete užívat jen Vy (a ostatní nájemníci nebudou máít ve svým nájemních smlouvách uvedeno, že tu sušárnu mohou užívat také), můžete ji užívat jen Vy. Pokud je místnost zkolaudovaná jako sušárna a ne jako sklep, nemůže být užívána jinak, tedy v rozporu s jejím určením/kolaudací - to je na pokutu od stavebního úřadu. Kdo je vlastníkem domu, jestli už je rozepsaný na jednotky zjistíte v katastru, stačí i bezplatným dálkovým přístupem.
Dobrý den,město odpovědělo,že musíme mít souhlas od všech nájemníků.Souhlas máme ode všech,kromě jednoho nájemníka,
se kterým jsme měli spor,řešili jsme jej s městskou policií,kde byl přizván i onen nájemník, i s tajemníkem města.Máme i záznamy.Máme šanci vyjímky jednoho nesouhlasu.Vím,že je to záležitost přístupu města.Jen mě zajímá Váš názor.
ps : nájemník naší rodině naschvály znepříjemňoval až šikanoval život
Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.