Nejste přihlášen/a.
Prosím,mohl by mi někdo poradit,kde se dozvím OFICIÁLNÍ cenu čtverečního metru pozemku v určité lokalitě?Na NETu jsem sice našla ceny,ale jsou od reklamních kanceláří,které stanovují cenu v místě obvyklou.Proto se jejich čísla docela hodně od sebe liší.Snažím se někde na NETu to najít,ale zatím bez úspěchu.Budu ráda za každou radu.Díky! S.
Dobrý den, viz odkaz je možnost si stáhnout číselník i s cenou ve formátu ZIP. Až tento soubor stáhnete a v PC rozbalíte, tak obsahuje jeden soubor, kde jsou údaje. Zdravím!
P.S. Jde o tzv. BPEJ.
doplněno 15.02.15 12:48:hanher - a z čeho, podle Vás (když neexistují tabulky), vychází při výpočtu např. soudní znalec při oceňování pozemku? Myslím posudek oficiální. Jinak, souhlasím, že cenu prodejní určuje trh, ale tazatelka si toto asi umí zjistit na firemních stránkách např. různých farem. A v tom číselníku viz odkaz jsou i ceny.
doplněno 15.02.15 14:11:hanher - já jsem si pouze přečetl dotaz a na něj jsem odpovídal. O prodeji tam nic nevidím.
Ale, souhlasím, že ceny jsou jiné při prodeji a jiné odhadní. Pokud jde o zemědělskou půdu, tak tam je většinou rozdíl v ceně odhadní a tržní minimální. Sám jsem prodával za odhad a trvalo to řadu let.
doplněno 15.02.15 14:24:pepr - já tam vidím ve druhé kolonce tabulkovou cenu za 1 m2. Jestli to je ono, co hledá tazatelka, zatím nevím a tak si musíme počkat, jestli se vyjádří. Možná chce něco jiného a z otázky to není patrné (nebo to tam nevidím jen já).
BPEJ má s cenou pozemku společného pramálo, záleží i na spoustě jiných faktorů.
Zde je přímo kalkulačka: farmy.cz/...
Záleží na tom, o jaký pozemek se jedná (orná půda, stavební parcela, apod.).
Žádná oficiální cena není, cenu určuje nabídka - poptávka.
doplněno 15.02.15 14:07: Beno - až budete vědět o nějakém stavebním pozemku k prodeji za cenu dle BPEJ, tak mi dejte vědět, zaplatím za něj klidně i dvojnásobnou cenu.Bene, k čemu je mi ta tabulka (mě) nic neříkajících čísel?
Nejdůležitější je nejspíš ten "KOD", ale platnost některých údajú je tam od r. 1993 nebo 1998. To jsou od té doby ceny pořád stejné?
Dobrý den, já tam vidím aktualizaci číselníku k dnešnímu dni. A ty tabulkové ceny se opravdu moc nehýbají (a jsou nízké). Já jsem prodával pole asi 12 let a hnulo se to o desetníky. Zdravím!
Děkuji všem,kteří mi odpověděli na otázku.S touto pomocí jsem se dopracovala k cenové mapě zdejší lokality a také k druhu ocenění pozemku.Jednak je to základní cena stav.pozemku za m2-to je udáváno v odhadu,potom ale cena za m3,což je cena zastavěného pozemku.Ale to nejsou ceny,které jsou při prodeji směrodatné.Pro prodej je to cena v místě obvyklá,která je vypočtena průměrem a tu využívají realitní kanceláře.
Určitě mi to pomohlo a ještě jednou díky všem,co pro mne ztráceli čas.S.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.