Nejste přihlášen/a.
Představte si situaci, že by na základní školu, kam chodí i Vaše dítě nastoupil učitel, který by byl homosexuál a vyučoval na prvním stupni i Vaše dítě. Měl by přítele se kterým by se o vztahu nijak netajil a bylo by mu okolo 28 let. Jaké by byly Vaše pocity, myšlenky a názory na tuto situaci...
Me by to absolutne nevadilo, protoze je mi naprosto jedno jestli je nekdo homosexual, bi,hetero, nebo je clovek zelenej, modrej, bilej, nebo cernej..Nic z toho me nezajima a neni to pro me podstatne a jedine co je dulezite je, aby to byl slusnej ucitel-ka a jak to ma clovek doma v posteli me vubec nezajima, je to jeho vec a opravdu mi zalezi jen na tom jak dobry je to clovek a ucitel..
Homosexuální člověk by se v životě dítěte nedotknul! Nebo si někdo myslí, že by dítě vychovával k homosexuálnímu životu? Ať lidé nejsou blázni! Medií proběhlo několik opravdových tragedií, kdy děti zneužívali pedofilní kněží, trenéři, vedoucí pionýrů nebo skautů, ale homosexuál mezi nimi nebyl ani jediný! Měli by si přečíst, co která úchylka znamená.
Pokud je to profesionál, nebude o jeho orientaci ve škole nikdo vědět, pokud si vodí ke škole za ruku přítele a vášnivě se loučí, ano toto by mi jako rodiči vadilo.Před 89 také existovali homosexuálové, dokonce i žili v páru ale tehdy to nebyl důvod k chlubení jako dnes, dnes to někdy vypadá, že to nejsou 4% ale 40%. Takže je-li to pan učitel a jeho orientace zůstává doma, nevadí mi to a stejně tak i u druhého pohlaví.
doplněno 15.02.15 16:53:Dragoncz, ano jistě, pochybuji, že by tu nějaký rodič souhlasil aby jeho děcko učit homosexuál co se u dveří školy líbá s přítele, nebo učitel-homosexul chodil učit v nevhodném oděvu a ¨mluvil fistulkou, nezlobte se , kdo tvrdí, že by mu toto nevadilo, lže sám sobě. Učíli mé dítě homosexuál, učí dobře a jeho orientace je jeho intimní věcí nemám problém.
Doba postoupila, jsem tolerantní,nevidím v tom žádnou úchylku, prostě někdo je černý, někdo pidlooký a někdo gay
Spíš mi řekněte, jak na učitele reagují samy děti?
Ty umí být taky pěkně hnusné, ať už z neznalosti nebo blbosti...
Jak ho berou ony? Tipuji, že podle toho, co jim doma říkají rodiče - zda-li to berou jako zcela normální věc, nebo to je podle nich stále sodoma gomora...
Pracovala jsem na menší "rodinné" škole v okrajové části města, kde až 95% dětí bylo z okolí. Učitelek a učitelů již méně, ale všichni se docela dobře navzájem znali. Na školní akce často jezdili vypomáhat manželé i děti učitelek, jezdili i na školní výlety, děti se rády přišly podívat na svatby učitelek... a přesto si myslím, že to jsou profesionálové. Striktní a sterilní prostředí ve smyslu "tady jsem učitel" a "venku jsem běžný člověk jako každý jiný, se svými názory, pocity a vztahy" výchově dětí nesvědčí, aspoň dle mého názoru. Samozřejmě je třeba zachovat míru a nevnucovat dětem svoje názory, zvláště pokud nejsou v souladu se smýšlením většinové veřejnosti. Ale to s tím, že je učitelka vdaná a má manžela, ke kterému se veřejně hlásí, nemá co dělat.
Pokud by mé dítě učitel hodně naučil, byl spravedlivý a ne učitel, co děti šikanuje, tak je mi to jedno. Už jsem zažila učitelky, co byly opravdu hrůzy, a to byly heterosexuálky jak Brno veliké.
No já bych nad tím,jestli je někdo homosexuál vůec nepřemýšlela,je mi to jedno s čím se člověk narodí,co nemůže ovlivnit.Ani by mně nenapadlo přemýšlet nad tím, s jakým sexuálním zaměřením někdo učí mé dítě.Zajímalo by mně,jaký má vztah k dětem, co je naučí a jaký je to člověk.Naopak,homosexuální lidičky,které znám,jsou výborní kamarádi.
V malém městě, kde bydlím, se vyskytl případ, na který se ptáte. Je to ženatý muž,50letý,má rodinu a kromě manželky také milence.Na učitele se před 8 lety pořádal " hon na čarodějnice", musel ze školy odejít.Lidi psali všemožné petice, stížnosti atd.Mně osobně to nevadilo, zajímalo mě, zda je to dobrý učitel.A to docela byl...
Moc se nimráte v podrobnostech. Za chvíli by Vám vadil třeba učitel dohola, nebo takový, co by jezdil na kole.
Pokud nedělá nic špatného z mravního hlediska, nechte ho žít. Když si jde do restaurace či kina s Pepíkem, berte to stejně, jako kdyby šel s Máňou. Za svou orientaci nemůže a pokud nebudí veřejné pohoršení, není mu co vytknout.
Pracovala jsem na škole, kam přišel po studiích gay, na 1. stupeň, dostal prvňáčky. Lepší kantor tam snad nebyl. Tím, že to byl chlap, děti ho velice braly a zbožňovaly - to víte, mezi 25 ženskými. Současně se choval k dětem tak nějak, řekla bych, trochu jako maminka. Byl oblíbený, naučil, jezdil s dětmi na výlety, na školu v přírodě. Na svém prvním místě vydržel dodnes. I když už mu důchod klepe pomalu na dveře. Kdyby dělal něco špatně, asi by tady pomalu 30 let neučil. Jaga.
Takže to není v sexuální orientaci, ale v přístupu k dětem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.