Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mytí dětí - jak často?

Od: ceenda odpovědí: 10 změna:

Zdravím, jen ze zajmavosti se zeptám. Jak často koupete nebo sprchujete své děti? Já když jsem byl malej tak jsme se koupali pouze v neděli a zbytek týdne u umyvadla. Svoje děti 4 a 8 let sprchujeme denně. Ale někde jsem kdysi narazil že časté sprchování / koupání škodí kuži. Jen mne zajímá Váš názor díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

4x

Abych pravdu řekla, me nejvíce překvapilo každodenní umývání novorozeňat v porodnici mycim gelem... Sestřička mi takto ukázala, jak mám mimino denně koupat a mazat kremem. No na druhý den jsem si svoje miminko oplachla jen v čisté vodě. Nejak jsem nepochopila to kazdodenni mazani celeho tela kremem, olejem nebo necim podobnym. Jak si pak kuze muze naucit vytvaret sama ochranou vrstvu, kdyz je kazdy den uz od narozeni zapiplana umelym kremem? Jinak dítě, nyní už je vetší, denně nesprchuji, ale umyvam. Koupel v čisté vodě je tak obden, a to si ve vodě děcko spise jen hraje. A špinavé dítě není.

pb®
hodnocení

2x
Myju dokonce i 2x denně, to pokud se v noci počurá do pleny. Postavím do vany a opláchnu vodou od pasu dolů, přece ho v tom nenechám až do večera, to by smrděl. Večer rychle osprchuju celého. Mýdlo použiju jen na dírku kakavku, celé dítě téměř nemydlím, není důvod.

martinaa*
hodnocení

1x

Pokud dítě není zpocené nebo ušpiněné, není prakticky důvod ho denně celé mýt (myšleno sprchovými gely apod.). Intimní partie + zadek, ruce, nohy a obličej by ale měly být samozřejmostí. Časté agresivní mytí opravdu není nejzdravější, zvlášť pro jemnou dětskou kůži. Už tak nám vyrůstá generace ekzematiků, alergiků a astmatiků, jejichž tělo si bez chemie neumí poradit.

faithoncemore*
hodnocení

0x

Já jsem pro denní sprchování děcek, ale nikoli pro denní zuřivé mydlení celého těla.

hodnocení

0x

Taky jsem po denní sprchování. Ale... to, že to škodí kůži je vlastně pravda, tím více, při používá všech možných sprchových gelů apod. Kůže přichází o svou přirozenou mastnostu, která jí svým způsobem chrání. Co se týče sprchování malých dětí každý den, myslíš, že to tak trochu vyžaduje dnešní doba. Kdyby se o tom děti zmínili ve škole (školce) tak mohou být terčem posměchu, proto jsem pro každodenní alespoň sprchování.

majsterjoe*

Takže jen kvůli obavám z posměchu ostatních? No potěš...

Jo je to jeden z důvodů. Nvm, jestli víte jaké jsou (umějí být) dnešní děti...

hodnocení

0x

Já jsem se odjakživa jako děcko myla každý den. Ale používala jsem dětská mýdla a sprchové gely, ne obyčejné mýdlo, to už bych dnes neměla žádnou kůži. *smich* Brácha je od dětství mytý také každý den. Jen když byl ještě menší a nebyl v pubertě a měl ekzémy, tak se mydlily jen některé partie, samozřejmě jemným dětstkým mýdlem, jako podbaží, zadek intimní místa, nohy. Aby se nezhoršoval ten ekzém.

hodnocení

0x

Nevím kolik Vám je a kde jste v dětství žil!ale za mého mládí na vesnici bez ÚT,městského řádu a dalších vymožeností jako je dnes bylo běžné že velká koupel byla v sobotu večer či v neděli.Vody se musela někam nalít zatopit aby se ohřála... pak teprve...Prostě v šedesátých rocích to bylo krapet jinak než nyní!

Staré přísloví říká :"Všeho s mírou!"proto i přehnaná očista (chcete-li hygiena) je špatná.Záleží na okolnostech.osobně i současně mývám období kdy po příchodu z arbajtu nejdu pod sprchu (při zateplovacích pracech),ale až večer a pak se jen opláchnu vodou bez mýdla,šamponů atd.Ale třeba posledních 14 dnů musím ihned po příchodu důkladně omýt včetně vlasů neboť momentálně máme extrémně prašné pracoviště (rekonstrukce bytu-škrábání malůvky a omítek,bourání a odnos sutě= spousta prachu).Jinak denně aby se děti "rochnily" ve vaně nee,ale opláchnout rychle pod sprchou spíše vlažnou než horkou zase neuškodí.prostě brát to zdravým selským rozumem !

Nejlepší prázdniny byly u tety, myli jsme jen v sobotu. Krásných 14 dnů *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]