Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Minulý rok jsem přerušila ŽL od půlky ledna do 15.11.2014.
Od 4.8.2014 jsem zaměstnancem (do té doby hlášena na ÚP).
15.11.2014 se mi znovu aktivovala přerušená živnost a já jsem si na to vzpomněla až teď.
Znamená to, že teď budu muset zaplatit soc. a zdrav. pojištění za tu dobu od 15.11. dosud za sebe jakožto za aktivní OSVČ nebo státu stačí, že už jsem je zaplatila jako zaměstnanec?
Doufám, že tu neexistuje nic jako dvojí placení SP a ZP, když jsem zaměstnanec i OSVČ.
Jako OSVČ jsem za tu dobu pochopitelně nic nevydělala, ale to na to asi beztak nemá vliv.
ŽL hned v pondělí zruším a bojím se, co se dozvím; holt v sobotu večer si nikam zavolat nemůžu... (jinak to, že musím podat přiznání za rok 2014, vím, ale to s těmi zálohami na SP a ZP nemůžu dohledat)
Díky všem předem za odpověď!
musíte udělat do konce března 2015 daňové přiznání+výkazy pro ČSSZ a ZP, kde budete mit uvedeno, že podnikání je od 15.11.vedlejší činnost . Tzn,že pokud nemáte žádné příjmy z podnikání nic doplácet nebudete. A ŽL nerušte,pokud máte předpoklad, že jej ještě někdy budete potřebovat, můžete přerušit třeba na 10let a když se něco naskytne,tak obnovíte, je to jedna návštěva na živnostenském odboru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.