Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Těhotenství vs podpora v nezaměstnanosti

Od: leja odpovědí: 2 změna:

Zajímá mě,pokud ukončím pracovní poměr,nastoupím na úřad práce a v době evidence uchazečů o zaměstnání otěhotním a půjdu marodit. Z čeho se mi bude vyplácet nemocenská z podpory? A ta nemocenská se mi bude vyplácet ještě i do 21 týdne od nastoupení na mateřskou dovolenou? A po 21 týdnu bude brát kolik peněz , jen ten základ 3600, nebo mohu nahlásit, že budu doma s dítětem do 3 let. Nebo se mě nikdo na nic ptát nebude a rovnou mi dají,že budu doma do věku dítěte 4 let.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pavlina29
hodnocení

0x

Kdfyž jste na uřadě práce vedená a otěhotníte tak automaticky dostáváte 4roky rodičáku.To by jste musela otěhotnět když pracujete pak jsi můžete vybrat jak dlouho budete doma 2,3 nebo 4 roky.A dostavala by jste i nemocenskou.Ale zbytek nevím.oni vám ještě poradí

zuzee*

Budete mít nárok jen na 4-letou variantu, být Váma zůstanu v práci (pokud Vás nechtějí propustit). Marodit můžete tak i tak. Ale jste si jistá že Vám gynekoložka dá neschopenku - já jem v době prvního těhotenství byla taky n UP a nemarodila jsem - nebyl důvod, doktorka mi to nechtěla napsat - takže jsem sem tam chodila na pracák, místo mi nehledali (dělala jsem stáž přes UP)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]